Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Pro+
  • Pro-kassa
  • Muut Pron verkkopalvelut
20.10. klo 10:59

OPRY Henkilöstöyhdistys Pro ry:n edustajisto kokoontui Helsingissä 18.–19. lokakuuta. Erityisesti keskusteluun nousi OP Ryhmän osuuspankkien taustatöiden keskittäminen alueellisiin palvelukeskuksiin. Yhtiön mukaan prosessissa on kyse liiketoiminnan uudistamisesta vastaamaan digitalisaation tuomiin muutoksiin toimintaympäristössä. OPRY ry:n edustajisto näkee, että uudistukset nostavat esiin vakavia haasteita OP Ryhmän yhteiskuntavastuun toteutumiselle.

20.10. klo 07:20

Sata työpaikkaa liipasimella palveluyrityksen yt-neuvotteluissa, jotka koskevat 1 200 työpaikkaa Suomessa.

– Tunnelmat töissä vaihtelevat laidasta laitaan. Meitä on myllytetty ja pyöritetty parin viime vuoden aikana sekä toimiala- että yksikkökohtaisesti. Nyt sitten tämä, summaa toimihenkilöiden luottamusmies.

20.10. klo 06:23

Tutkimuksen ympärille syntynyt Vaisala edustaa sitä, mitä yrityksiltä nyt kaivataan: korkeaa osaamista ja kysyttyjä vientituotteita.

19.10. klo 16:50

OP Ryhmä aloittaa noin 770 henkeä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ja kertoo yhdistävänsä toimintojaan. OPRY on huolissaan henkilöstön jaksamisesta muutosprosessissa ja kouluttamisesta uusiin tehtäviin.

18.10. klo 09:33

Nokian Neulomolla on myönteinen ongelma: kotimaisille trikoovaatteille on kysyntää, mutta mistä saadaan lisää ompelijoita?

17.10. klo 13:32

– Tällä hetkellä perhevapaiden suurin ongelma on, että äidit käyttävät niistä valtaosan, sanoo lakimies Lahermaa STTK:sta.

17.10. klo 09:05

Työpaikastaan irtisanoutunut Pron jäsen huomasi, että hänen lopputilistään puuttui osa lomakorvauksista. Katso ProTV:n videolta, miten tapaus ratkesi.

 

14.10. klo 10:23

Frankella on saatu hyviä kokemuksia Mettova-palkkausjärjestelmästä. Myös työhyvinvointiprojekteihin on lähdetty – hedelminä syntyivät muun muassa toimitusjohtajan kyselytunnit.

12.10. klo 14:17

– Mitkä esimerkiksi nyt tai tulevaisuudessa ovat kansainväliselle kilpailulle alttiita aloja, kuka määrittelee palkankorotusvaran, miten eri alojen tuottavuuskehitys huomioidaan, pohdittavaa Suomen mallista listasi puheenjohtaja Antti Palola.

12.10. klo 07:39

Menestyksen eväät ovat ahkeruus, nopeus ja kyky nähdä, mikä on oleellista. Näin sanoo akateemikko Sirpa Jalkanen ProTV:n Huippunaisia-sarjassa.

11.10. klo 08:04

Royal Caribbean -varustamo aikoo rakennuttaa kaksi jättiristeilijää Meyer Werftin Turun telakalla. - Toivottavasti nämä uutiset ja hyvät tulevaisuuden näkymät houkuttelevat nuoria kouluttautumaan alalle, kertoo luottamusmies Osmo Salo.

11.10. klo 07:32

Vesisumusammutusjärjestelmiä valmistavan Marioffin luottamusmies haluaisi kasvattaa Pron jäsenmäärää ja päivittää ammattiyhdistysliikkeen ilmettä.

10.10. klo 08:00

Vuokratyöfirmassa noudatettiin Pron työehtosopimusta, mutta työsopimusten mukaan lomarahaa tai ylityökorvauksia ei maksettu. Katso ProTV:n videolta voiko työnantaja toimia näin.

7.10. klo 13:44

Sinebrychoff ilmoitti aloittavansa jo neljännet yt-neuvottelut viimeisen viiden vuoden aikana. - Tämä on hyvin lyhytjänteistä henkilöstöpolitiikkaa työnantajan osalta, kertoo luottamusmies.

7.10. klo 08:00

​Yhdenvertaisuussuunnitelma pitää olla vuonna 2017 jokaisesta firmasta, jossa työskentelee vähintään 30 henkilöä. Mitä suunnitelmasta pitää löytyä ja mitkä ovat tavallisimmat syrjintäperusteet työelämässä? 

6.10. klo 16:11

Huomenna perjantaina 7. lokakuuta vietetään Kunnon työn päivää. Suomessa palkansaajajärjestöt haluavat korostaa työpaikan ilmapiirin merkitystä työntekijöiden hyvinvoinnille. Päivää vietetään yli 60 maassa, koska meistä jokainen ansaitsee ihmisarvoisen työn ja hyvän työelämän. 

6.10. klo 15:26

Outokumpu ulkoistaa marraskuun alussa 22 työntekijää Etteplanille, joka aikoo palkata lisää väkeä. – Usein ulkoistus koetaan uhkana. Outokumpu ei ole ulkoistanut irtisanomisia, vaan on kantanut vastuunsa. Lopputulos voi olla henkilöstölle parannus, kertoo luottamusmies.

4.10. klo 15:21

Ericsson aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat 175 henkilöä. Oulun tehdas on myös sulkemislistalla. – Odotamme, että Ericsson työnantajana tuntee vastuunsa ja tarjoaa nyt irtisanottaville Nokian Bridge-ohjelman kaltaisia tukitoimia, kuten tukea uudelleentyöllistymiseen, jatko- ja uudelleenkoulutukseen sekä yrittäjyyteen, sanoo Pron sopimusalavastaava.

4.10. klo 14:58

Hella Lighting Finland aloittaa 165 henkilön irtisanomista koskevat yt-neuvottelut 10. lokakuuta. – Pommin pudottivat. Vaikka jotain tällaista oli aavisteltu, tuli ilmoitus täytenä yllätyksenä, kertoo luottamusmies.

 

4.10. klo 13:55

Työllisyystyöryhmä jätti eilen loppuraporttinsa valtiovarainministeri Petteri Orpolle. STTK:n hallitus totesi, että palkansaajia on jo kuritettu riittävästi, eivätkä työryhmän esitykset sellaisenaan sovi jatkotoimien pohjaksi.

  • Haluatko apua yhdenvertaisuussuunnitelman tekoon? Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelu -koulutus luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille järjestetään Kirkkonummella Majvikissa 17.–18.1... Read more
    Laki muuttuu – suunnitelmat kuntoon työpaikoilla | Ammattiliitto Pro proliitto.fi

    ​Yhdenvertaisuussuunnitelma pitää olla vuonna 2017 jokaisesta firmasta, jossa työskentelee vähintään 30 henkilöä. Mitä suunnitelmasta pitää löytyä ja mitkä ovat tavallisimmat syrjintäperusteet...

    Torstai 17:00

Pikakysely

Voisitko harkita ehdokkuutta kuntavaaleissa 2017?