• Pro+

Ammattiliitto Pro ei sijoita ydinaseteollisuuteen

26.4.2012 15:15

Pro sijoittaa vastuullisia periaatteita toteuttaviin rahastoihin.

Ammattiliitto Pro ei sijoita ydinaseteollisuuteen

Pro Uutiset, lähde Pron tiedote 26.4., päivitetty 26.4. klo 18.40

Useissa verkkomedioissa on uutisoitu tänään torstaina, että muun muassa Ammattiliitto Pro on sijoittanut joko suoraan tai rahastojen kautta ydinaseteollisuuteen.

Pron osalta uutinen on perätön.

Prolla on sijoittamiseen liittyvä yhteistyösopimus ulkopuolisen varainhoitajan kanssa. Pron hallitus on linjannut sijoittamisen kriteerit.

– Kun liiton varainhoitajaa valittiin, kriteerinä oli että varainhoitaja sijoittaa vain eettisesti kestäviin rahastoihin, sanoo talousjohtaja Pirjo Terilehto Ammattiliitto Prosta.

Pro sijoittaa rahastoihin, jotka ovat saaneet UNPRI –luokituksen (United Nations Principles for Responsible Investment)

Virheellinen uutisointi perustunee raporttiin Don’t Bank on the Bomb , jota on siteerattu rauhantutkimusverkosto SaferGlobe Finlandin julkaisussa. Raportissa on listattu rahastoyhtiöitä ja yrityksiä, joilla on liittymiä ydinaseteollisuuteen.

Rahastoyhtiöillä on lukemattomia eri rahastoja, ja ne rahastot, joihin Pro on sijoittanut, eivät omista raportissa mainittujen yhtiöiden osakkeita.

Kyseiset rahastot eivät siis sijoita Rolls Roycen osakkeeseen. Rahastoissa ei myöskään ole EADS:n, Finmeccanican, BAE Systemsin, Boeing, GenCorpin, General Dynamicsin, Honeywell Internationalin, Jacobs Engineering, Lockeheed Martinin, eikä Northrop Grumman osakkeita.