Valitse paras - valitse Pro | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+
22.8. klo 09:00

Järjestämme syksyllä luottamushenkilöiden työn tueksi ryhmätyönohjausta Helsingissä ja Tampereella.

21.8. klo 08:56

Työnantaja ja työntekijä voivat sopia kilpailukiellosta, jos siihen on työnantajan toimintaan tai työsuhteeseen liittyvä erityisen painava syy. Kilpailukieltosopimuksella rajoitetaan työntekijän oikeutta tehdä työsopimus työsuhteen päättymisen jälkeen alkavasta työstä kilpailevaa toimintaa harjoittavan työnantajan kanssa. Työntekijä ei voi myöskään harjoittaa omaan lukuunsa tällaista toimintaa.

20.8. klo 15:50

OP Ryhmä aloittaa Keskusyhteisökonsernissa noin 3 000 henkilöä koskevat yt-neuvottelut ensi viikolla. Alustavan arvion mukaan suunnitelma tarkoittaisi toteutuessaan enintään 250 henkilön irtisanomistarvetta.

20.8. klo 10:56

Rahoitusalalla ei neuvotella erikseen ns. optiovuodesta eli vuoden 2020 palkkaratkaisusta. Rahoitusalan työnantajia edustava Palvelualojen työnantajat PALTA ry ilmoitti asiasta eilen.

19.8. klo 16:10

Työmarkkinoiden neuvottelukierros on alkamassa. – Paras keino vahvistaa työllisyyttä ja tukea kasvua on hallittu työmarkkinakierros, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoo.

19.8. klo 09:52

Ammattiliitto Pron mukaan Stora Enson Oulun tehtaiden jo toukokuun puolivälissä päättyneissä yhteistoimintaneuvotteluissa on huolestuttavia piirteitä. Massiivisten irtisanomisten lisäksi työnantaja sopimusshoppailee eli aikoo siirtää toimihenkilöitä heikompien työehtojen piiriin.

16.8. klo 19:21

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen antaa kiitosta valtiovarainministeriön tänään julkistetun budjettipohjan panostuksille TE-toimistojen resurssien vahvistamiseksi. Malisen mukaan myös erityisesti työsuojelun valvontaan tulisi panostaa merkittävästi lisää työhyvinvoinnin parantamiseksi, ja harmaan talouden estämiseksi. Budjettiehdotuksen linjaa korkeakoulujen rahoituksesta tulee Malisen mukaan korjata hallitusohjelmassa päätetylle tasolle.

16.8. klo 11:08

40 prosenttia henkilöstön edustajista on joutunut selvittämään työpaikkansa sisäisiä ristiriitoja, selviää STTK:n barometristä. Neljä kymmenestä luottamushenkilöstä on käsitellyt työuupumusasioita ja joka kolmas on törmännyt johtamisesta aiheutuvien ongelmien selvittelyyn.

14.8. klo 17:31

STTK:n mielestä valtiovarainministeriön budjettiehdotuksessa panostukset palkkatukeen ja te-toimistojen resurssien kasvattaminen henkilökohtaisen palvelun tarjoamiseksi on tärkeää työllisyyden parantamiseksi.

14.8. klo 10:44

Kilpailukieltosopimusten muutostarpeita selvittäneen työryhmän muistio luovutettiin työ- ja elinkeinoministeriölle. STTK edellyttää, että jatkovalmistelussa säännöksiä muutetaan siten, että kilpailukieltosopimusten ja kilpailevan toiminnan kiellon käyttöä aidosti rajoitetaan. – Tavoitteena on oltava työntekijän oikeus työllistyä ja vaihtaa työpaikkaa, STTK:n lakimies kiteyttää.

13.8. klo 17:10

Keskon autokauppayhtiö K Auto ja sen K Caara -autoliikkeet aloittavat yhteistoimintaneuvottelut 190 työpaikasta. Yhdysmiehelle uutinen ei tullut yllätyksenä. 

12.8. klo 13:43

Pron puheenjohtajan mukaan kilpailukyky ei voi rakentua vain palkattoman työn varaan. Nyt yrityksiltä vaaditaan rohkeita investointeja.

8.8. klo 11:49

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan Telian yhteistoimintaneuvottelut kertovat yrityksen laaduttomasta ja epäjohdonmukaisesta johtamisesta.  Henkilöstön mielestä toimintamallin muuttaminen on haitallista Telian Suomen yksikön toiminnalle.

5.8. klo 14:17

Metso Mineralsin taloushallintopalvelukeskuksen henkilöstö poistui tänään 5. elokuuta työpaikaltaan vastalauseena siirtää Tampereen palvelukeskuksen työt Liettuaan.

2.8. klo 11:25

Kolmas kesäkuukausi tarjoaa vilkasta hyörinää Jyväskylän seudulla.  Pro on mukana Jyväskylän Nesterallissa 1.–3. elokuuta omalla kontillaan kävelykadulla keskellä Jyväskylää.  Ohjelmaan mahtui myös tutustuminen Metsä Fibren biotuotetehtaaseen Äänekoskella.

1.8. klo 09:00

Harkitsetko yrittäjyyttä, mutta kenen puoleen käännyt, jos tarvitset tukea tai apua? ProSoolo helpottaa ja turvaa yrittäjän arkea. 

30.7. klo 09:00

Kiireisen työelämän keskellä prolainen tarvitsee myös lepoa ja mieleisiä harrastuksia. Millaisia vapaa-ajan etuja Pron jäsenenä saat?

29.7. klo 15:32

Viime viikonloppuna Pron motoristit kokoontuivat viettämään aikaa yhdessä Hattulassa.

25.7. klo 09:00

Millainen on hyvä harjoittelupaikka? Näin ammattikorkeakouluopiskelijat vastasivat.

23.7. klo 09:00

Pron jäsenenä sinut on vakuutettu kattavasti erilaisten työelämän muutosten ja karikoiden varalta.  

  • Luottamushenkilöiden työnohjaus tukee luottamustehtävässä kehittymistä. Voisiko se olla sinun juttusi? Järjestämme syksyllä ryhmätyönohjausta Helsingissä ja Tampereella.