Finnairin yt-neuvottelut jatkuvat torstaina | Ammattiliitto Pro

Finnairin yt-neuvottelut jatkuvat torstaina

3.3.2011 klo 11:35

Toimihenkilöt saivat lisäselvityksiä keskiviikkona.

Teksti Pro Uutiset/Jaana Pohja

Ammattiliitto Pro ja Finnair jatkavat teknisiä toimihenkilöitä ja lentovirkailijoita koskevia yt-neuvotteluja torstaina.

Toimihenkilöt pyysivät Finnairilta tiistaina lisää tietoa yt-neuvottelujen perusteista. Yhtiö toimittikin täydennystietoja henkilöstön edustajille keskiviikkona.

Myös Finnairin muiden henkilöstöryhmien yt-neuvottelut jatkuvat tänään.

Finnair aloitti 17. helmikuuta poikkeuksellisen laajat yhteistoimintaneuvottelut lentokoneiden huollosta vastaavissa tytäryhtiöissään. Yt-neuvottelujen piirissä on noin 1 600 henkilöä, ja potkut uhkaavat jopa 450:tä kansallisen lentoyhtiön tai sen tytäryhtiön palveluksessa työskentelevää.

Neuvottelujen alkua siirettiin toimihenkilöiden vaatimuksesta viikolla, jotta henkilöstön edustajat ehtivät tutustua yhtiöltä pyydettyihin vähentämistä koskeviin lisäselvityksiin.

Johtajien vaihtoviikot?

Finnair-konserni on kertoi keskiviikkona jälleen henkilövaihdoksista, kun se ilmoitti varatoimitusjohtaja Lasse Heinosen siirtymisestä talousjohtajajaksi tietotekniikka- ja tuotekehityspalveluyhtiö Tietoon.

Myös Finnairin sijoittajasuhdejohtaja Taneli Hassinen ja viestintä- ja yhteiskuntasuhteiden johtaja Christer Haglund kertoivat helmikuussa jättävänsä yhtiön.

Muuta aiheeseen liittyvää

Finnairin selvityksiä yt-neuvottelujen perusteista ei pidetä riittävinä (01.03.2011)

Toimihenkilöt vaativat Finnairilta lisää tietoa yt-neuvottelujen aloittamiseksi (päivitetty 10.2. klo 15.55)