Konepajayhtiö Hollming Works yt-neuvottelee Kankaanpäässä, Porissa ja Raumalla | Ammattiliitto Pro

Konepajayhtiö Hollming Works yt-neuvottelee Kankaanpäässä, Porissa ja Raumalla

24.9.2013 klo 11:40

Yt-neuvottelujen piirissä puolet 500 työntekijästä.

Pro Uutiset/ Nina Tuomainen/ päivitetty tieto Parkanon yksiköstä klo 14.36.

Metallialalla toimiva Hollming Works aloittaa yt-neuvottelut konepajoilla Kankaanpäässä, Porissa ja Raumalla. Yrityksen mukaan henkilöstövaikutukset koskevat mahdollisesti noin 250 henkilöä.

– On ikävää, että Satakuntaan tulee jatkuvasti huonoja uutisia työpaikoilta, toteaa sopimusalavastaava Roni Jokinen Ammattiliitto Prosta.

Sopimusalavastaavan mukaan tilanteessa tulisi kaikin keinoin pyrkiä välttämään henkilöstövähennyksiä.

Konepajaryhmä työllistää yli 500 työntekijää. Lomautettavien ja irtisanottavien määrät tarkentuvat torstaina 3. lokakuuta alkavien yt-nevotteluiden aikana.

Keskiraskaisiin ja raskaisiin konepajatuotteisiin keskittyneellä Hollming Worksilla on toimipaikat Porissa, Loviisassa, Parkanossa, Kankaanpäällä ja Raumalla.

Yritys on jo aiemmin päättänyt, että Parkanon yksikkö lakkautetaan vuoden 2013. Yrityksen mukaan sen toiminta ja työtekijät ovat jo siirtyneet Kankaanpään yksikköön.

Loviisan yksikkö on yt-neuvottelujen ulkopuolella.