Kunnallisvaaleissa ehdokkaina jo lähes 400 Pron jäsentä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Kunnallisvaaleissa ehdokkaina jo lähes 400 Pron jäsentä

26.9.2012 klo 11:38
|

Miksi Pro tukee kuntavaaliehdokkaita?

Kunnallisvaalit toimitetaan sunnuntaina 28.10.2012 ja ennakkoäänestys
kotimaassa järjestetään 17.–23.10. ja ulkomailla 17.–20.10.

Kuntien yhteenlasketut budjetit ovat tänä vuonna 43 miljardia euroa, joten kunnat ovat lähes samansuuruinen toimija kuin valtio.

kuva:shutterstock

Pro Uutiset/Katja Palhus

Pron jäsenistä on jo 378 ilmoittautunut kunnallisvaaliehdokkaiksi eri puolilla Suomea. Ehdokkaat edustavat kaikkia puoluekantoja.

Kuntavaaleissa Pro jakaa ehdolle asettuneille jäsenille 300 euron tuen. Miksi?

Kunnallisessa päätöksenteossa päätetään lastenhoidosta ja terveyspalveluista.

– Pron jäsenkunnalle tärkeiden palvelujen pitäisi toimia jäsenten tarpeiden mukaan. Liitto haluaa, että jäsenet ovat mukana päättämässä asioista. Siksi liitto tukee jäsenten yhteiskunnallista aktiivisuutta 300 eurolla, sanoo puheenjohtaja Antti Rinne Ammattiliitto Prosta.

Vaalituki on tarkoitettu vaali-ilmoituksiin ja kampanjoinnin kustannuksiin.

Ehdokkaat pääsevät esille myös Ammatissa Pro -lehdessä ja liiton verkkosivuilla, joilla kunnallisvaaliehdokkaat esittäytyvät. Sivustoa päivitetään kuntavaaleihin asti.

Suurin ryhmä demarien listoilla

Prolaisista kunnallisvaaliehdokkaista suurin joukko on asettunut sosiaalidemokraattien ehdokkaaksi, heitä on 165. Kokoomuksen ehdokkaina on 45 henkilöä, keskustan ehdokkaana 44 henkilöä ja vasemmistoliiton listoilla 40 henkilöä. Vihreiden ehdokkaana on 28 prolaista, perussuomalaisten riveissä 26, kristillisten joukossa 15 ja Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen listalla kaksi.

Loput ehdokkaat ovat sitoutumattomilla tai pienpuolueiden listoilla.

Viime kuntavaaleissa oli mukana Ammattiliitto Pron edeltäjien Toimihenkilöunionin ehdokkaita 313 ja Ammattiliitto Suoran jäseniä 12. Heistä valtuustoihin pääsi liittojen keräämien tietojen mukaan arviolta 80.

Lue lisää:

Ammattiliitto Pron tavoitteita kuntavaaleissa