Lakko pysäyttää TeliaSoneran | Ammattiliitto Pro

Lakko pysäyttää TeliaSoneran

29.3.2011 klo 14:30

Toimihenkilöiden viisipäiväiseen lakkoon osallistuu noin 3100 henkilöä yhtiön kaikista yksiköistä.

Pro Uutiset/Paavali Kukkonen

TeliaSoneraTeliaSonera Finlandin toimihenkilöt aloittavat huomenna keskiviikkona viisipäiväisen lakon. Lakko alkaa kello 11, kun toimihenkilöt marssivat ulos työpaikoiltaan.

Lakkoon menevät kaikki toimihenkilöt TeliaSoneran kaikista yksiköistä, yhteensä noin 3100 henkilöä. Lisäksi alihankintayrityksistä lakkoon osallistuu yli 200 toimihenkilöä.

Toimihenkilöt palaavat töihinsä ensi maanantaina.

Lakko pysäyttää laajalti yhtiön toiminnot. Pron mukaan asiakkaille ei avata sen aikana uusia liittymiä, vikapuheluihin ei vastata, vikoja ei korjata ja Soneran kaupat menevät kiinni. Ainoastaan hätätyö hoidetaan eli 112 numero toimii.

Lakon taustalla ovat yhtiön yt-neuvottelut noin 300 toimihenkilön vähentämisestä. Pron mukaan työnantaja on kieltäytynyt ottamasta neuvotteluissa huomioon mitään henkilöstön näkemyksiä.

15 lakkopaikkakuntaa

Lakkopaikkakunnat ovat Helsinki, Lahti, Turku, Tampere, Vaajakoski, Kouvola, Lappeenranta, Imatra, Jyväskylä, Joensuu, Kuopio, Vaasa, Oulu, Rovaniemi ja Kuusamo.

Keskiviikkona 30. maaliskuuta liitto järjestää lukuisia lakkotilaisuuksia. Tilaisuudet ovat avoimia tiedotusvälineille.

Pron järjestämät lakkotilaisuudet:

Helsinki klo 11, Ravintola Välivahvistin, Elimäentie 15