Ministeri Lauri Ihalainen: Vuorottelukorvauksen kohtalo puidaan budjettiriihessä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Ministeri Lauri Ihalainen: Vuorottelukorvauksen kohtalo puidaan budjettiriihessä

9.9.2011 klo 13:34
|

Työmarkkinaosapuolet eivät innostu vuorotteluvapaakorvauksen pienentämisestä.

Pro Uutiset/lähde: TEM

Ensi viikon budjettiriihen yhteydessä ratkeaa myös vuorotteluvapaakorvauksen kohtalo.

Työmarkkinaosapuolten edustajia perjantaina tavannut työministeri Lauri Ihalaisen aikoo palata asiaan tuolloin.

Hallitus on määritellyt ohjelmassaan tavoitteeksi leikata korvausta. Se arvioi, että pienentämällä vuorottelusta maksettavaa korvausta valtio säästäisi vuodessa 7,5 miljoonaa euroa.

Vuorotteluvapaajärjestelmästä tuli pysyvä viime vuoden alusta. Valtio maksoi viime vuonna korvauksia noin 34 miljoonan edestä.

Lopun rahoittavat työttömyysvakuutusrahasto ja työttömyyskassat, joiden määrärahat kerätään työnantajilta ja palkansaajilta.

Muun muassa keskeiset teollisuuden palkansaajaliitot vaativat säilyttämään vuorotteluvapaan nykyisellään. Pron puheenjohtaja Antti Rinne painottaa, että laskelmassa ei ole otettu huomioon työttömyysturvamenojen pienenemistä, kun parikymmentätuhatta työtöntä saa työtä.

Vuorotteluvapaakorvaus on nykyisellään 70 tai 80 prosenttia ansiosidonnaisen päivärahasta sen mukaan, minkä pituinen on vapaalle lähtevän työhistoria. Hallitusohjelmassa korvaus on pudotettu 60 prosenttiin.

Muuta aiheeseen liittyvää

Teollisuusliitot haluavat säilyttää vuorotteluvapaan nykyisellään (Pro Uutiset 9.9.2011)

 Into sijoittaa työurien pidentämiseen hiipumassa/Pienet ja keskisuuret yritykset pärjäävät hyvinvointihankkeissa suuria paremmin. (Pro Uutiset 2.9.2011)