Paperiin toimihenkilöiden lakkovaroitus ja 1. huhtikuuta alkava ylityökielto | Ammattiliitto Pro

Paperiin toimihenkilöiden lakkovaroitus ja 1. huhtikuuta alkava ylityökielto

22.3.2011 klo 17:34

Paperiteollisuudessa vaaditaan loppua toimihenkilöiden kyykyttämiselle.

Pro Uutiset/Paavali Kukkonen

Ammattiliitto Pro on jättänyt tänään tiistaina 22. maaliskuuta lakkovaroituksen kaksiviikkoisesta metsäjätti UPM-Kymmeneen kohdistuvasta lakosta. Lisäksi ilmoitettiin koko paperiteollisuutta koskevasta ja 1. huhtikuuta voimaanastuvasta ylityökiellosta.

Lakko alkaa keskiviikkona 6. huhtikuuta ja päättyy 20. huhtikuuta. Sen piirissä on noin tuhat UPM:llä työskentelevää toimihenkilöä.

Liiton arvion mukaan lakko käytännössä pysäyttää UPM:n toiminnan Suomessa.

Työtaistelutoimilla Pro vauhdittaa viime viikolla katkenneita paperiteollisuuden neuvotteluja.

Pron mukaan työtaistelutoimiin turvaudutaan, koska työnantajat ovat osoittaneet haluttomuutensa sopia toimihenkilöiden palkkauksen kehittämisestä niin työehtosopimuksessa kuin paikallisesti.

Palkankorotusten lisäksi myös toimihenkilöiden palkkausjärjestelmät halutaan laittaa nyt kuntoon.

Alalla katsotaan olevan palkankorotusvaraa, sillä metsäjätit ovat takoneet viime aikoina kovaa tulosta. Esimerkiksi Stora Enson liikevoitto oli viime vuonna 754 miljoonaa euroa, UPM:n voitto taas 710 miljoonaa euroa.

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimus irtisanottiin (päivitetty 20.3. klo 13.30)