Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen eroaa | Ammattiliitto Pro

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen eroaa

29.4.2011 klo 11:39

Ahonen siirtyy Teollisuuden Palkansaajien asiamieheksi.

Vuodesta 2003 Paperiliitoa vetänyt  Jouko Ahonen eroaa tehtävästään ja siirtyy Teollisuuden Palkansaajien (TP) elinkeino- ja edunvalvonta-asiamieheksi.

Teollisuuden Palkansaajien hallitus päätti perjantaina valita uuteena perustettavaan tehtävään Ahosen.

Pitkän linjan paperimiehen vastuulla on kehittää TP:n eri liittojen yhteistyötä ja siihen liittyvää edunvalvonta- ja järjestötoimintaa.

Koska keskusjärjestörajat ylittävällä teollisuusliittojen yhteistyöelimellä ei ole omia toimitiloja, Ahosen työpiste sijoitetaan Ammattiliitto Prohon Ruoholahteen.

Ahosen työ TP:n palveluksessa alkaa varsinaisesti sen jälkeen, kun Paperiliiton liittovaltuusto on 19. toukokuuta myöntänyt hänelle eron puheenjohtajan pestistä.  Virallisesti Ahonen aloittaa uudessa tehtävässä kesäkuun alussa.

SAK:lainen Paperiliitto päätti hyllyttää Ahosen puolisen vuotta sitten, kun hän oli puolustanut eläkeyhtiöiden johtajien palkkoja.

Teollisuuden Palkansaajat -neuvottelukunta edustaa noin 806 000:ta SAK:n, STTK:n ja Akavan teollisuusliittoihin järjestäytynyttä palkansaajaa.