Paperin työehtokiistaa soviteltiin tiistaina | Ammattiliitto Pro

Paperin työehtokiistaa soviteltiin tiistaina

19.4.2011 klo 14:24

Seuraavan kerran Pro ja Metsäteollisuus tapaavat sovittelijan toimistossa vapun kynnyksellä. Puheenjohtaja Antti Rinne Prosta epäilee metsäjättien halua neuvotella.

Teksti: Pro Uutiset/Jaana Pohja

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden lakkoa ja työehtokiistaa soviteltiin tiistaina aamupäivällä.

Seuraavan kerran Ammattiliitto Pron ja työnantajien Metsäteollisuuden edustajat tapaavat valtakunnansovittelija Esa Lonkan toimistolla ensi viikon tiistaina 26. huhtikuuta puoliltapäivin.

Järjestöt yrittävät löytää sovittelussa yhteisymmärrystä siitä, saadaanko paperiteollisuuteen koko alaa koskeva palkkausjärjestelmä, jolla toimihenkilöt pyrkivät korjaamaan muun muassa naisten palkkojen jälkeenjääneisyyttä.

Puheenjohtaja Antti Rinne Prosta arvioi, ettei Metsäteollisuus toistaiseksi ole osoittanut aitoa halua neuvotella.

– Työnantaja ajaa paperiteollisuuteen uutta lakkoa. Tämän se on osoittanut haluttomuudellaan neuvotella vakavasti toimihenkilöiden keskeisistä vaatimuksista palkkauksen kehittämiseksi.

Rinne ihmettelee myös, että metsäteollisuuden yritykset vähättelevät toimihenkilöiden tarvetta palkkausjärjestelmälle, "vaikka samaan aikaan ne ovat valmiita ajamaan alan lakkoon järjestelmän välttämiseksi".

Sopimusalavastaava Jari Uschanov Prosta muistuttaa, että toimihenkilölakon laajentaminen etenee ja ylityökielto on edelleen voimassa.

UPM-Kymmeneen rajattu kaksiviikkoinen lakko päättyy huomenna keskiviikkona aamukuudelta. Stora Enso-konserniin ja Metsäliitto-konserniin liittyvän lakon valmistelut puolestaan jatkuvat.

Muuta aiheeseen liittyvää: Paperiteollisuuteen tulossa lakkovappu (Pro Uutiset / päivitetty 12.4. klo 16.13)