Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimus irtisanottiin (päivitetty 20.3. klo 13.30) | Ammattiliitto Pro

17.3.2011 klo 22:13

Neuvottelut palkankorotuksista katkesivat torstai-iltana.

Pro Uutiset/Paavali KukkonenPaperiteollisuuden toimihenkilöiden tes

Ammattiliitto Pron ja työnantajia edustavan Metsäteollisuuden neuvottelut paperiteollisuuden toimihenkilöiden palkankorotuksista katkesivat torstaina 17. maaliskuuta.

Tämän myötä Pro on irtisanonut toimihenkilöiden työehtosopimuksen päättymään 1. huhtikuuta, jonka jälkeen alalla siirrytään sopimuksettomaan tilaan.

Sopimuksen irtisanomisen jälkeen neuvotteluissa ei käsitellä enää pelkästään palkkoja, vaan pöydälle nostetaan koko työehtosopimus ja siihen liittyvät asiakokonaisuudet.

Palkkaneuvotteluja käytiin osapuolten välillä helmikuun puolivälistä alkaen. Tavoitteena oli saavuttaa neuvottelutulos viimeistään tiistaina 15. maaliskuuta. Neuvotteluita jatkettiin kuitenkin edelleen tämän jälkeen torstai-iltaan saakka.

Pro jalkautuu puheenjohtajansa Antti Rinteen johdolla laajalle kenttäkierrokselle 24. maaliskuuta alkaen. Kenttäkierroksella keskustellaan paperiteollisuuden jäsenten kanssa jatkotoimenpiteistä.