Stora Enson ja Eforan toimihenkilöt marssivat torstaina ulos Imatralla | Ammattiliitto Pro

Stora Enson ja Eforan toimihenkilöt marssivat torstaina ulos Imatralla

14.4.2011 klo 10:29

Toimihenkilöt suivaantuivat työnantajan yrityksestä kiertää ylityökieltoa.

Teksti: Pro Uutiset/Jaana Pohja

Stora Enson Imatran-tehtaan ja sen kunnossapitolaitoksen Eforan toimihenkilöt marssivat ulos torstaina aamukymmeneltä. He palaavat töihin lauantaina aamukuudelta.

Ulosmarssiin osallistuu noin 350 toimihenkilöä.

Efora työnantajana on hyökännyt Ammattiliitto Pron luottamusmiestä vastaan uhkaamalla kirjallisella varoituksella, kun luottamusmies on valvonut liiton asettamaa ylityökieltoa.

Paperiteollisuudessa on parhaillaan voimassa ylityökielto liittyen huhtikuun alkupuolella katkenneisiin palkkaneuvotteluihin.

Ulosmarssilla toimihenkilöt vastustavat myös Stora Enson yritystä kiertää ylityökieltoa muun muassa muuttamalla varavuoromestarien työvuoroja sekä teettämällä ylityökiellon alaista työtä ylemmillä toimihenkilöillä.

Sopimusalavastaava Jukka Hämäläinen Pron edunvalvonnasta painottaa, että luottamusmiehen uhkaileminen laillisen ylityökiellon ja lakon aikana on aina hyökkäys myös ammattiliittoa kohtaan.

Muuta aiheeseen liittyvää

Paperiteollisuuteen tulossa lakkovappu (päivitetty 12.4. klo 16.13)