Stora Enson taloushallinto Kotkassa ja Anjalassa keskiviikkona lakkoon | Ammattiliitto Pro

Teksti: Pro Uutiset/Jaana Pohja/lähde: Ammattiliitto Pron lehdistötiedote

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden ensi viikolla mahdollisesti käynnistyvä lakon toinen vaihe kuumentaa jo nyt tunteita Stora Enson Kotkan ja Anjalan taloushallinnon palvelukeskuksessa.

Keskiviikkona aamulla kotiin jää Ammattiliitto Pron päätöksellä palvelukeskuksen 25 toimihenkilöä vastalauseena yhtiön aikeelle kouluttaa Tallinnan-yksikkö tekemään Kotkan työt lakon ajalta.

Stora Enson Kotkan palvelukeskus hoitaa konsernin taloushallintoa maailmanlaajuisesti.

Töihin palataan vasta pääsiäisen jälkeen tiistaina.

Sopimusalavastaava Jukka Hämäläinen Prosta painottaa, että liitto ei hyväksy ulkomailta värvätyn rikkurityövoiman kouluttamista ja käyttöä.

Hän muistuttaa, että mahdolliset seuraamukset lakosta voivat kohdistua ainoastaan liittoon, eivät koskaan yksittäiseen työntekijään.

– Tästä on olemassa myös Korkeimman oikeuden päätös.

UPM:ssä lakko päättyy keskiviikkona

UPM-Kymmeneen rajattu lakko päättyy huomenna keskiviikkona aamukuudelta, kun töihin palaa tuhatkunta kaksi viikkoa lakkoillutta  toimihenkilöä.

Stora Ensoon ja Metsäliittoon liittyvän lakon valmistelut puolestaan jatkuvat. Samalla jatkuu myös alalla voimassa oleva ylityökielto.

Lakkoon olisi vapun kynnyksellä menossa noin 1 500 Pron jäsentä sekä muiden ammattiliittojen toimihenkilötehtävissä paperitehtaissa työskentelevät jäsenet.

Muuta aiheeseen liittyvää: Paperin työehtokiistaa soviteltiin tiistaina (Pro Uutiset 19.4.2011 klo 14.24)