Suomalaisyritys huijaa työntekijöitä ”liiton” sopimuksella | Ammattiliitto Pro

Suomalaisyritys huijaa työntekijöitä ”liiton” sopimuksella

28.3.2012 klo 16:06

Tänään keskiviikkona 45 minuuttia -ohjelma kertoo suomalaisyrityksestä Meksikossa. Avaa televisio kahdeksalta.

Kuva: Shutterstock

ProUutiset/lähde:MTV3

Mainostelevision 45 minuuttia -ohjelma kertoo tänään keskiviikkona suomalaisyrityksen otteista Meksikossa.

Työnantaja kertoo tuhansille työntekijöille tehneensä heidän puolestaan sopimuksen ammattiliiton kanssa. Työntekijät eivät ole tienneet koko asiasta, saati nähneet työehtosopimustaan.

Salaisen työehtosopimuksen tehnyt "ammattiliitto" puolestaan saa maksun työntekijöiden sijaan yritykseltä.

Jos Suomessa työnantaja toimisi näin, nousisi kova kohu. Mutta kun näin toimii suomalainen yritys ulkomailla, vedotaan maan tapaan. Halvan työvoiman maissa yritysten korulauseet yhtiöiden arvoista unohtuvat.

45 minuuttia näyttää, miten suomalaisyrityksen työntekijät Meksikossa elävät ja miten yhtiön toimitusjohtaja perustelee ratkaisuja.

Ohjelma näkyy MTV3 Katsomossa.

28.3.2012 Vapaa järjestäytyminen ei toteudu PKC:n Meksikon-tehtaalla