Teknologiateollisuuden lakonuhkaa sovitellaan tiistaina | Ammattiliitto Pro

Teknologiateollisuuden lakonuhkaa sovitellaan tiistaina

17.10.2011 klo 09:32

Maanantaina jatkuivat neuvottelut palkoista ja työehdoista.

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Vaikka julkisuudessa kerrottiin maanantaina teknologiateollisuuden lakonuhan sovittelusta, osapuolet eivät vielä tuolloin tavanneet valtakunnansovittelija Esa Lonkaa.

Valtakunnansovittelijan toimistolle työehtoneuvotteluja jatkaneet Pron, Metalliteollisuuden ja Teknologiateollisuuden edustajat kokoontuvat tiistaina puolilta päivin. Myös Teknologiateollisuuden hallitus kokoontuu tiistaina.

Maanantaina sopimusneuvottelut päättyivät iltayhdeksän maissa. Jos raamiratkaisun pohjalta ei synny yhteisymmärrystä keskiviikkoiltaan mennessä, 32 000 työntekijän ja toimihenkilön lakko alkaa perjantaina aamukuudelta. Työtaistelu kestäisi hieman yli kaksi viikkoa ja ulottuisi 44 yritykseen.

Lakonuhkaan STTK:lainen Pro, SAK:laiset Metalliliitto ja Sähköliitto päätyivät, kun liittokohtaiset neuvottelut kariutuivat pari viikkoa sitten muun muassa kiistaan palkankorotuksista. Käynnissä olevaan ylityökieltoon osallistuu myös akavalainen ylempien toimihenkilöiden YTN.

Muuta aiheeseen liittyvää

Prolta vihreää valoa raamisopimukselle (Pro Uutiset 17.10.2011)

Metalli jatkaa neuvotteluja raamisopimuksen pohjalta (Metalliliitto 15.10.2011)

STTK hyväksyi työmarkkinoiden raamisopimuksen  (Pro Uutiset 13.10.2011)