TeliaSonera pöyristyttää: 2,4 miljardin tuloksella yt-neuvottelut käyntiin | Ammattiliitto Pro

TeliaSonera pöyristyttää: 2,4 miljardin tuloksella yt-neuvottelut käyntiin

28.3.2011 klo 12:39

Konsernin toimihenkilöiden luottamusmiehet ja Pro tuomitsevat yt-prosessin menestyvässä yhtiössä.

Pro Uutiset/Paavali Kukkonen

TeliaSoneraTeliaSonera Finlandin toimihenkilöiden luottamusmiehet ja Ammattiliitto Pro tuomitsevat konsernissa käynnissä olevat yt-neuvottelut. Neuvotteluilla ei nähdä olevan taloudellisia perusteita. Toiminnallisiakin perusteista pidetään hatarina.

Toimihenkilöiden edustajien mukaan työantajapuoli ei ole esittänyt neuvotteluille taloudellisia perusteita. Yhtiö onkin menestynyt erittäin hyvin. Viime vuonna TeliaSonera tahkosi 2,4 miljardia euron tuloksen, josta se on ilmoittanut jakavansa osinkoa 1,4 miljardia euroa.

Luottamusmiehet ja Pro epäilevät myös neuvottelujen aitoutta. Prosessin lopputulos on päätetty mahdollisesti jo etukäteen ja lisäksi yhdessä yksikössä on aloitettu yt-neuvottelut ennen kuin pitkään valmisteilla ollut organisaatiomuutos on valmis.

TeliaSoneran toimihenkilöiden luottamusmiehet kokoontuivat maanantaina 21. maaliskuuta Pron Helsingin toimistolla.

Parille sadalle kaavaillaan potkuja

Teleoperaattori ilmoitti helmikuun lopulla aloittavansa yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on vähentää Suomesta 200 työpaikkaa. Samalla yhtiö on ilmoittanut palkkaavansa myös uutta työvoimaa.

Neuvotteluja käydään tällä hetkellä TeliaSoneran yritysmyyntiyksikössä ja laajakaistaliiketoiminnoissa. Laajakaistaliiketoimintojen osalta työnantaja aikoo siirtää Vaajakoskella ja Lappeenrannassa olevat tehtävät muille paikkakunnille.

Yt-neuvottelut jatkuvat tällä viikolla.

Toimihenkilöt keskustelivat TeliaSoneran yt-tilanteesta