Teollisuusliitot valmiita laajapohjaiseen yhteistyöhön | Ammattiliitto Pro

Teollisuusliitot valmiita laajapohjaiseen yhteistyöhön

30.6.2011 klo 13:09

Palkansaajat tavoittelevat syksyn sopimussavotassa selvää reaaliansioiden nousua.

Pro Uutiset/Paavali Kukkonen

Teollisuudessa työskenteleviä edustavat ammattiliitot ovat valmiita hakemaan uudenlaista yhteistyötä pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen ja eri työmarkkinatoimijoiden kanssa.

Teollisuuden palkansaajat -neuvottelukunta (TP) kuitenkin korostaa, että palkanmuodostuksen tapahtuessa liittojen välisillä työehtosopimuksilla tarvitsevat keskusjärjestöt tuekseen yhteisen näkemyksen jäsenliittojensa kanssa.

TP arvioi työmarkkinoilla olevan edessä vaikea syksy. Teknologiateollisuudessa neuvotellaan elo-syyskuussa palkoista ja osapuolten näkemykset eroavat merkittävästi toisistaan.

Teknologiateollisuudessa työskenteleviä edustavat TP-liitot korostavat neuvotteluvalmiuttaan. Sopimuksista on saatava kuitenkin palkansaajien reaaliansiokehitystä vahvistavia talouskasvun vauhdittamiseksi.

Teollisuuden Palkansaajat -neuvottelukunta edustaa noin 823 000:tta SAK:laisiin, STTK:laisiin ja akavalaisiin teollisuuden ammattiliittoihin kuuluvaa jäsentä.