Toimihenkilöt vaativat Finnairilta lisää tietoa yt-neuvottelujen aloittamiseksi (päivitetty 10.2. klo 15.55) | Ammattiliitto Pro

10.2.2011 klo 13:25

Finnair lykkäsi neuvottelujen alkua viikolla. Jos yhtiön esittämät leikkaukset toteutuvat, työt lentokoneiden huollossa loppuvat joka neljänneltä.

Finnairin tekniset toimihenkilöt ja lentovirkailijat vaativat yhtiöltä tarkempia tietoja ennen yt-neuvottelujen aloittamista.

Finnair ilmoitti viime perjantaina käynnistävänsä tämän viikon torstaina poikkeuksellisen laajat yhteistoimintaneuvottelut 450 työpaikan vähentämiseksi lentokoneiden huollosta vastaavissa tytäryhtiöissään.

Ammattiliitto Pron edustajat osallistuivat kello 13 järjestettyyn tapaamiseen.

Ryhmä jätti työnantajalle neuvotteluesitystystä koskevat tarkennuspyyntönsä ja ilmoitti, että se laskee neuvottelujen alkaneen vasta, kun tietojen luovuttamisesta henkilöstön edustajille on kulunut viikko.

Finnair ilmoittikin vielä samana päivänä, että se suostuu siirtämään kaikkien henkilöstöryhmien yt-neuvottelujen alkamisen 17:een  helmikuuta.

Sopimusalavastaava Sirpa Lappi Prosta kertoo, että lisäselvityksiä tarvitaan, jotta toimihenkilöiden neuvottelijoilla on käytössä kaikki yt-neuvottelujen lopputulokseen olennaisesti vaikuttava tieto.

Jos yhtiön esittämä leikkaukset toteutuvat, Finnair ja sen tytäryhtiöt ovat irtisanomassa huoltotoiminnoistaan joka neljännen siellä työskentelevän.

Yt-neuvottelujen piirissä on 1 600 henkilöä. Yhtiö perustelee vähennystarvetta kilpailun kiristymisellä lentokoneiden huoltotoiminnoissa.

Finnair on kertonut, että yhtiö miettii huoltotoimintojensa rakenteen kokonaan uudelleen.

Pro Uutiset / Jaana Pohja