Satakunnan vaalipiiri | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+
70

Mäntysalo Jiri

Suomen Kommunistinen Puolue - Finlands Kommunistiska Parti r.p.
Satakunnan vaalipiiri
Kuinka parantaisit kansanedustajana suomalaista työelämää?: 
Työssäkäynti- ja opiskelumahdollisuuksia parannetaan kehittämällä joukkoliikennettä vaiheittain kohti maksuttomuutta, puolustamalla julkisia lähipalveluja sekä esittämällä 6 tunnin työpäivää ja 1800 euron minimipalkan säätämistä, jotta työn vastaanottaminen on aina kannattavaa.
Minkä asian haluaisit muuttaa?: 
Haluan lopettaa hyvinvointivaltion romutuksen eli leikkauspolitiikan, palvelujen laadun heikkenemisen sekä yhteisen omaisuuden myymisen yksityisille. Verotusjärjestelmää tulee muuttaa niin, että ne joilla rahaa ja omaisuutta on eniten, osallistuvat nykyistä tiiviimmin yhteiskunnan ylläpitämiseen.
96

Raisa Ranta

Vasemmistoliitto r.p., ruotsiksi Vänsterförbundet r.p.
Satakunnan vaalipiiri
Kuinka parantaisit kansanedustajana suomalaista työelämää?: 
Perhevapaauudistus tarvitaan. Esimerkiksi 6+6+6 mallissa vanhemmuuden vastuut jakautuvat tasaisemmin ja tasa-arvo sekä kotona, että työelämässä kasvaa. Lisäksi henkilön palkkaus tulee perustua työhön, ei sukupuoleen. Palkkasalaisuutta pitää purkaa ja toteuttaa samanpalkkaisuusohjelma.
Minkä asian haluaisit muuttaa?: 
Työelämään liittyen tarvitaan mm. seuraavia parannuksia: - Perusturvan tason parantaminen - Alipalkkauksen kriminalisointi - AY-liikkeen kanneoikeus - Koulutuksen rahoitusta lisättävä joka asteella - Työttömien aktiivimallin purkaminen ...