Edustajistovaalit | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Edustajistovaalit

Ammattiliitto Pron jäsenet valitsevat neljän vuoden välein 100 edustajaa edustajistoon, joka toimii Pron korkeimpana päättävänä elimenä.

Edustajiston valitsevat vaaleilla liiton jäsenet. Edustajistoon ja hallitukseen voidaan valita edustajistovaaleissa äänioikeutettu ja vaalikelpoinen liiton jäsen. Äänioikeutettuja ja vaalikelpoisia ovat työelämässä tai työmarkkinoiden käytettävissä olevat jäsenet.

Edustajistossa tulee olla jäseniä kultakin liiton sektorilta, niin että sektorin edustus on suhteessa sen jäsenmäärään. Enemmistövaalilla varmistetaan, että edustajistossa istuu toimihenkilöitä kaikkialta Suomesta.

Ehdokkaita vaaliin voivat asettaa liiton jäsenyhdistykset ja itsenäiset valitsijayhdistykset. Valitsijayhdistyksen voivat muodostaa vähintään kaksikymmentä saman sektorin äänivaltaista jäsentä.

Edustajistovaalien järjestämisen periaatteet on määritelty liiton säännöissä. Yksityiskohtaisemmat määräykset annetaan edustajiston hyväksymässä äänestys- ja vaalijärjestyksessä. 

Edustajistovaalit käydään 2020

Uusi edustajisto valitaan elo-syyskuussa 2020. Oletko harkinnut ehdokkuutta? Ehdokasasettelu alkaa 2.3.2020 ja päättyy 7.6.2020. Ehdokasasettelua pidennettiin koronavirustilanteen vuoksi.
Lue lisää ehdokkaiden asettamisesta ja vaaleista.

Lue myös
Yhdistyskirje 28.2.2020: On aika vaikuttaa ja valmistautua syksyn edustajistovaaleihin
ProStoori 27.2.2020: Edustajistolla on väliä 
Yhdistyskirje 13.2.2020: Edustajistovaalit 2020  Ehdokasasettelu edustajiston vaaliin

Edustajisto 2016−2020

Edustajiston jäsenet

Hallitus 2016−2020

Hallituksen jäsenet