Miksi Pro? Varttitalouden vastavoima | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Miksi Pro? Varttitalouden vastavoima

Oikeudenmukaisuus, rohkeus, isänmaallisuus ja hyväntahtoisuus ovat uhanalaisia arvoja pikavoittoja tavoittelevassa maailmassa, jossa talouden valta on kasvotonta ja vailla isänmaata.

2000-luvulla suomalaisten turvallisuuden tunne on horjunut ja mahdollisuudet rakentaa hyvä elämä heikentyneet. Oikeudenmukaisuus ja rohkeus puolustaa arjen sankareita – työtä tekeviä ihmisiä – on hiipumassa.

Kvartaalitalouden tavoitteet ovat tehneet työelämästä ankaran paikan, jossa kokeneen ja tunnollisen työntekijän irtisanominen loistaa yrityksen osavuosikatsauksessa säästönä. Kunnon korvaus tehdystä työstä ja hyvinvoiva henkilöstö ovat kalliita kuluja, eivät yrityksen tie menestykseen.

Toimihenkilöt sitoutuvat työhönsä, työnantajaansa ja osaamiseensa. Loputon kiire ja paisuvat työmäärät väsyttävät, kuormittavat ja nakertavat työpäivän ja vapaa-ajan välistä rajaa.

Varttitaloudelle tarvitaan vastavoima, toimihenkilöt yhteen kokoava vahva työmarkkinoiden ja työelämän vaikuttaja, Ammattiliitto Pro.

Mikä Pro? Keskisuuri suomalainen kaupunki 

Pro on koulutettujen ammattilaisten liitto, jossa on voimaa kuin keskisuuressa suomalaiskaupungissa. Pro edustaa 120 000 palkansaajaa muun muassa maamme merkittävimmissä teollisuuden ja sen palvelujen, ict- ja viestintäalan sekä finanssialan yrityksissä.

Pro on toimihenkilön puolella ja työpaikalla lähellä jäsentä. Liitto neuvottelee valtakunnalliset, yleissitovat työehtosopimukset ja muun muassa määräykset vähimmäispalkoista.

Pron jäsenet – tuloksen tekijöitä

Pron edustamat yksityisellä sektorilla työskentelevät asiantuntijat, esimiehet ja toimihenkilöt ovat yritysten tuloksentekijöitä. Nimensä mukaisesti liitto ajaa toimihenkilötyön ammattilaisten etuja.

Prolaiset työskentelevät muun muassa teknologiateollisuudessa, rakentamisessa ja siihen liittyvillä aloilla sekä metsäteollisuudessa, kemianteollisuudessa ja elintarviketeollisuudessa.

Heitä työskentelee tietoliikenteessä, viestintäalalla, energiateollisuudessa sekä pankeissa ja finanssikonserneissa. Prolaisia työskentelee myös rahoitusyhtiöissä, rahankäsittelyssä ja arvokuljetuksessa sekä luottotieto- ja perintäyrityksissä.

Prohon voivat liittyä jäseniksi henkilöt ja yhdistykset.