| Ammattiliitto Pro

Jääkö Suomi jälkeen osaamisen tunnistamisessa?

Osaaminen tunnistetaan tällä hetkellä suoritetuilla tutkinnoilla, mutta onko muita vaihtoehtoja?

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen ja koulutuspoliittinen asiantuntija Petteri Hyttinen keskustelevat Pron podcastissa työuran aikana hankitun osaamisen tunnistamisesta ja sen sertifioinnista.

Keskustelussa pohditaan, osataanko Suomessa hyödyntää teknologiaa oikealla tavalla osaamisen tunnistamisessa ja tukevatko nykyiset järjestelmät ihmisten henkilökohtaisten osaamiskapeikkojen tunnistamista.

Työelämän ajokortti opastaa työelämän pelisääntöihin

Ammattiliitto Pron SuomiAreena-podcastissa pureudutaan Työelämän ajokorttiin toiselle ja kolmannelle asteelle. Ajokortit opastavat opiskelijoita työelämän pelisääntöihin.

Vastaamassa ovat Ammattiliitto Pron koulutusasiantuntijat Marjo Jarkko ja Mervi Savonen. Toimittaja on Matti Remes

Tuore insinööri työelämään viitosen lopputyöllä

Metropolian ammattikorkeakoulusta tieto- ja viestintätekniikasta sekä ohjelmistotuotannosta valmistunut Eetu Kahelin, 24, ei opinnäytetyössään asettanut rimaa ainakaan liian matalalle. Nuorimies nimittäin suunnitteli kokonaan uuden, avoimeen lähdekoodiin perustuvan mobiilikäyttöjärjestelmän.

Fintech kirittää finanssialaa kohti digitaalista tulevaisuutta

Finanssialalle on kuin varkain ilmestynyt uudissana fintech. Eikä se ole vain sana, vaan ilmiö, jolle asetetaan suuria odotuksia. Fintech muodostuu sanoista financial technology, ja sillä viitataan teknologian ja digitaalisuuden innovatiiviseen soveltamiseen pankki-, rahoitus- ja maksupalvelujen tuottamisessa. Termi viittaa myös uusiin, ketteriin startup-yrityksiin, jotka kehittelevät näitä uusia sovelluksia.

Pron kesäeduilla matkustat edullisemmin

Yövy S-ryhmän hotelleissa

Kotimaan koko kuva avautuu kaupunkilomalla. Tai lähde laajentamaan reviiviä lähimetropoli Pietariin tai Tallinnaan. S-ryhmä tarjoaa Pron jäsenille on etuja vapaa-ajan majoituksiin. Käytössä on yli 50 Sokos hotellia 28 eri paikkakunnalla Suomessa, sekä Sokos Hotel Viru Tallinnassa ja Pietarissa upeat Original Sokos Hotel Olympia Garden, Solo Sokos Hotel Vasilievsky sekä Solo Sokos Hotel Palace Bridge kylpyläpalveluineen.

Pro korvaa työ- tai virkasuhteeseen liittyvien oikeudenkäyntien kulut

Niin siinä sitten kävi: Potkut tuotannollistaloudellisilla perusteilla, vaikka työn määrä ei ole oleellisesti eikä pysyvästi vähentynyt. Näyttää pikemminkin siltä, että työtehtävät on siirretty vanhalle kollegalle, jonka tilalle on palkattu uusi työntekijä. Irtisanomisen perimmäinen syy saattaakin olla syrjintä tai ongelmalliset henkilökemiat.

Mistä palkka oikein muodostuu?

Palkkalaskelma, sen saa tarkasteltavakseen kerran kuussa, mutta harva siihen kuitenkaan kunnolla paneutuu. Ammattiliitto Pron teknologiateollisuuden sopimusalavastaava Roni Jokisen mukaan laskelman tarkasteluun kannattaisi kuitenkin varata pieni tovi.

– Ainakin kannattaisi tarkistaa, että palkkalaskelmassa mahdolliset ylityöt, lisät ja luontoisedut, kuten puhelin tai ateriaetu ovat oikein. Lomarahat kannattaa syynätä lomakaudella, Jokinen kehottaa.

Sivut

Tilaa syöte Ammattiliitto Pro RSS