| Ammattiliitto Pro

Työsuojeluvaltuutetulta vaaditaan henkistä kanttia ja empatiaa

Jaakko Heikkilä Essity Finlandin Nokian-tehtaalta on tuoreehko toimihenkilöiden työsuojeluvaltuutettu tai tuttavallisemmin tsv. Ihmisten hyvinvoinnista huolehtiminen on hänelle kuitenkin tuttua ja sydämen asia, sillä ennen työsuojeluvaltuutetun toimea hän oli työntekijöiden työsuojeluasiamies kuusi vuotta.

Työsuojeluvaltuutetuksi häntä pyydettiin kesken kauden edellisen valtuutetun lähdettyä muihin töihin. Pron tsv-kurssit ovat kesken, mutta jo käydyt koulutukset saavat Heikkilältä kehuja:

Työsuhteen päättämissopimusta ei pidä allekirjoittaa hätiköiden

Työnantaja kutsuu neuvonpitoon kesken työpäivän. Paikan päällä palaverin syyksi selviää työsuhteen päättäminen. Tarjolla on joko irtisanomisilmoitus tai työsuhteen päättämissopimuksen allekirjoittaminen. Päättää pitää ennen kuin poistuu huoneesta.

– Tällaistakin joskus näkee. Tuollaisessa tilanteessa työntekijä lamaantuu helposti eikä pysty järkevästi punnitsemaan irtisanomisen ja päättämissopimuksen seuraamuksia itselleen, lakiasiainpäällikkö Patrik Stenholm Ammattiliitto Prosta pohtii.

Hyvinvointia valmennuksen avulla

– Tämä on hyvin matalan kynnyksen palvelua, määrittelee psykologi ja uravalmentaja Aino Peltomaa Uppartnersilta pääosin puhelimitse tapahtuvaa valmennusta.

Hyvinvointivalmennus on Pron jäsenille tarjolla oleva ilmainen valmennuspaketti, johon kuuluu keskimäärin kolme valmennussessiota puhelimessa ja sen lisäksi itse työstettäviä tehtäviä.

Ensimmäinen puhelu on kaksikymmentäminuuttinen, toinen yleensä 50 minuuttia ja seuraava taas kaksikymmentä. Jos kokee tarvitsevansa pidempää valmennusta, voi lisäsessioita ostaa jäsenetuhintaan.

Käy Muumilaaksoon – alueiden välisestä yhteistyöstä hyötyvät sekä jäsenet että järjestöaktiivit

Muumisaarelle johtavalla sillalla tuntui pienten tossujen töminä paljon ennen Muumimaailman porttien avautumista. Innokkaimmat muumifanit tiedustelivat vanhemmiltaan jo ennen kukonlaulua, jokohan muumit olisivat hereillä. Lasten haltioituneet ilmeet ja riemunkiljahdukset muistuttavat, miksi perhetapahtumien järjestäminen on ammattiliiton jäsenille elintärkeää.

Uutuuskirjat kertovat työelämästä

Harri-Pekka Pietikäinen: Työelämän taktiikkataulu (Fitra)

Voiko Eva Wahlströmin opeilla tyrmätä omia työelämähaasteitaan? Olisiko Jukka Jalosen ohjeista tsemppariksi myös silloin, kun omat projektinhallintataidot ovat koetuksella? Videotuottaja Harri-Pekka Pietikäisen teos Työelämän taktiikkataulu antaa äänen eri lajien huippuvalmentajille ja urheilualan vaikuttajille. Urheiluvalmennuksen soveltamista työelämään pohditaan myös samannimisessä podcastissa.

Jäsenetulomien varaaminen alkaa 1.10. – ole valmiina

Pron jäsenille on tarjolla jäsenetuhintaisia lomaviikkoja Holiday Clubin kohteissa niin Suomessa kuin ulkomailla, joten halusitpa viettää lomaa kylpylässä, laskettelurinteissä tai hiekkarannoilla, sopiva kohde löytyy.

Sulzerilla sovellussuunnittelijana työskentelevä kotkalainen Juha-Pekka Koponen vietti aurinkoista lomaa Holiday Club -kohde Mirador de Calahondassa perheineen kesäkuun alussa 2018.

Calahondan pikkukaupunki sijaitsee Espanjan aurinkorannikolla Marbellan ja Fuengirolan välissä.

Sivut

Tilaa syöte Ammattiliitto Pro RSS