| Ammattiliitto Pro

Teknologiateollisuuden tes-neuvottelut ovat nyt erityisen kimurantit

– Aika kimuranttia ja keskeneräistä on,  Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen luonnehtii parhaillaan käynnissä olevia teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvotteluja.

Neuvotteluissa hiertävät etenkin niin sanotut kiky-tunnit eli edellisen hallituksen aikaiseen kilpailukykysopimukseen sisältyneet ylimääräiset työtunnit. Yksityisen sektorin työnantajat haluaisivat säilyttää tunnit ja pikemminkin lisätä niiden määrää.

Kaamos rasittaa: Näin selätät oireet

Kun olo on vetämätön, moni syyttää pimeyttä. Tulkinta voi olla oikea, mutta termit saattavat mennä sekaisin – kaamosmasennus-diagnoosia kun heitellään arkikielessä välillä varsin kevyesti.

Järjestäytymisaste on ay-liikkeen kohtalonkysymys

Lokakuun 7. päivänä vietettiin jälleen kansainvälistä kunnon työn päivää.  Päivän tarkoitus on juhlia kaikkea sitä, mikä työelämässä on jo kunnossa. Samalla muistetaan, että korjattavaa löytyy edelleen. Lisäksi on asioita, joista kannattaa pitää kiinni, kuten työntekijöiden järjestäytymisaste ja vaikutusmahdollisuudet.

Irtisanominen johti mittaviin korvauksiin

Pirkanmaalainen perinteikäs teollisuusyritys kertoo nettisivuillaan yhdeksi periaatteekseen reilun kohtelun. Periaate unohtui, kun vuorotyönjohtajana työskennellyt mies irtisanottiin laiminlyönnin takia. Sekä käräjä- että hovioikeuden mukaan irtisanomiselle ei ole ollut asiallista ja painavaa perustetta.

‒ Tuntui, että yhtiö halusi vain vanhan äijän pihalle. Työkaveritkin olivat ihmeissään, mutta kukaan ei uskaltanut ääneen kapinoida, kertoo irtisanottu. Tapahtumasta on kulunut kolme vuotta.

Tuntui, että yhtiö halusi vain vanhan äijän pihalle.

Sivut

Tilaa syöte Ammattiliitto Pro RSS