Teknologiateollisuus pelkää raamin käyvän yrityksille kalliiksi | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Teknologiateollisuus pelkää raamin käyvän yrityksille kalliiksi

7.12.2011 klo 14:29
|

Sektorijohtaja Markku Palokangas Prosta: ”Raamin palkankorotustaso ei poikkea muiden maiden vastaavista.”

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Teknologiateollisuus maalaa uhkakuvan Suomesta menetettyjen mahdollisuuksien maana, jos yrityksissä päädytään toteuttamaan raamisopimuksen tasasuuret yleiskorotukset eli niin kutsuttu perälauta.

Järjestön puheenjohtaja Pekka Lundmark epäilee, että yhtenäiset yleiskorotukset tekevät raamista liian kalliin, mikä puolestaan syö edelleen työpaikkoja vientiteollisuudesta.

Ammattiliitto Pron teollisuussektorin johtaja Markku Palokangas ei yhdy työnantajaliiton näkemykseen. Palokangas huomauttaa, että ”muun muassa Saksassa on sovittu samantasoisia tai Suomea korkeampia palkkaratkaisuja ja että Ruotsissa teollisuuden liitot hylkäsivät juuri sovittelijan 2,4 prosentin palkkatarjouksen”.

– Raamin korotukset eivät poikkea muiden maiden vastaavista. Suomessa teknologiateollisuuden sopimus on vain yksi muiden joukossa, eikä se edes edusta tyypillistä raamiratkaisua. Palkankorotusten maltillisuutta perusteltiin nimenomaan kilpailukykyä tukevana, Palokangas huomauttaa.

Muuta aiheeseen liittyvää

Mikä ihmeen raamisopimus? (Pro uutiset 28.11.2011)

Mikä ihmeen perälauta? / Jos teknologiateollisuuden työpaikalla ei päästä sopimukseen paikallisesta erästä, kaikki saavat joulukuussa 2,4 prosentin yleiskorotuksen. (Pro Uutiset 25.10.2011)