TE-toimistot ryhtyvät tarjoamaan töitä | Ammattiliitto Pro

TE-toimistot ryhtyvät tarjoamaan töitä

17.6.2011 klo 09:11

Työhönosoitus jää historiaan. Toimistoilta toivotaan nyt vähemmän viranomaisasennetta ja enemmän asiakaslähtöisyyttä.

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Ensi viikon maanantaista lähtien työ- ja elinkeinotoimistot (TE-toimistot) ryhtyvät lähettämään asiakkailleen työhönosoitusten sijaan tarjouksia työstä.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä korostetaan, että työtarjouksen tavoitteena on edistää työnhakijan nopeaa työllistymistä ja esitellä työnantajille sopivia ehdokkaita.

Muutos on toteutettu muun muassa työnhakijoilta tulleen palautteen perusteella. TE-toimistojen palveluja käyttävät ovat toivoneet niiltä vähemmän viranomaisasennetta ja enemmän asiakaslähtöisyyttä.

Työtarjouksia TE-toimistot tekevät ensisijaisesti suoraan työmarkkinoille suuntaaville asiakkaille.

– Toisaalta työtarjouksella on iso merkitys aktiivisen työnhaun tukena esimerkiksi työvoimakoulutuksen tai palkkatuetun työn loppuvaiheessa, joten näille kohderyhmille lähetetään tarjouksia, ylitarkastaja Ahti Avikainen kertoo ministeriön tiedotteessa.

Muutkin kuin työttömät työnhakijat voivat saada työtarjouksen. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa osa-aikatyöntekijät, keikka- ja kausityöläiset tai esimerkiksi sivutoimiset yrittäjät tai sivutoimisesti opiskelevat.

Myös työttömyyspäivärahan lisäpäivillä oleville työnhakijoille saatetaan tehdä tarjous työuran pidentämiseksi.

TE-toimisto varmistaa työnhaun alkaessa, että hakija tietää, miten toimia, kun tarjous työstä osuu kohdalle.

Muuta aiheeseen liittyvää

Työtarjouksen pelisäännöt (mol.fi-verkkopalvelu)

Työhönosoittamisesta työn tarjoamiseen (TEM analyyseja -sarja, numero 27/2010)