Medlemstjänsten Proplus är ur bruk | Ammattiliitto Pro

Medlemstjänsten Proplus är ur bruk

2.5.2018 klo 13:34

Medlemstjänsten Proplus är för tillfället ur bruk. Systemet förnyas med snabb tidtabell.

Pro Nyheter

Medlemstjänsten Proplus är för tillfället helt ur bruk. Systemet förnyas med snabb tidtabell.

För tillfället jobbas det med att få de viktigaste medlemstjänsterna i Proplus i användning i slutet av första veckan i maj. Därefter kan man igen anmäla sig via Proplus till tillställningar och kurser, använda rapporter för föreningar och förtroendemän samt upprätthålla egna uppgifter. Alla Pro-medlemmarnas uppgifter och dokument är i säkerhet, fastän man inte just nu har tillgång till dem.

– Vi beklagar situationen och ber om tålamod. Vi håller er uppdaterade om hur det hela framskrider, beklagar kommunikationsdirektör Jaana Aaltonen.

Det har kommit oroliga förfrågningar till förbundet om huruvida sajten hackats.

– Proplus behövde omedelbart en uppdatering av orsaker som inte beror på Pro, för att användningen även i fortsättningen ska vara datasäkert. Vi beslöt tillfälligt stänga Proplus för säkerhets skull, berättar Aaltonen.

Medlemstjänsterna hjälper i viktiga och brådskande medlemsärenden på adressen jasenasiat (at) proliitto.fi.