Wärtsilä säästää ja aikoo vähentää globaalisti 1200 työpaikkaa | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Wärtsilä säästää ja aikoo vähentää globaalisti 1200 työpaikkaa

30.1.2019 klo 12:11
|

Wärtsilä aloittaa säästöohjelman ja aikoo vähentää maailmanlaajuisesti 1 200 työpaikkaa. – Odotamme todellakin, että yhtiö panostaa huomattavasti irtisanottavien työllistymiseen, Pron teollisuussektorin johtaja kommentoi uutista.

Pro Uutiset / Lähde: Wärtsilän tiedote 30.1.2019

Suomalainen konepajayhtiö Wärtsilä tavoittelee 100 miljoonan euron vuosisäästöjä ja aloittaa kilpailukykyä parantavan ohjelman. Samalla yhtiö aikoo irtisanoa maailmanlaajuisesti 1 200 työpaikkaa.

Yhtiön mukaan vähennykset vaikuttavat henkilöstöön kaikissa liiketoiminnoissa ja tukitoiminnoissa. Suomessa Wärtsilä työllistää noin 3 600 henkeä, joista suurimmassa yksikössä Vaasassa vakituisessa työsuhteessa työskentelee noin 3 000 henkeä.

Osalle henkilöstöstä tieto neuvotteluesityksestä tuli yllätyksen, mutta osa oli sitä jo odottanut.

– Wärtsilässä tehdyt organisaatiomuutokset ovat antaneet osviittaa, että jotain olisi tapahtumassa, henkilöstöstä kerrotaan.

Yhtiö kertoo säästöohjelman toteutuvan asteittain vuoden 2019 jälkipuoliskolla ja on valmis vuoden 2020 loppuun mennessä.

Wärtsilällä on 80 maassa noin 19 300 työntekijää ja viidennes sen henkilöstöstä työskentelee Suomessa.

Wärtsilä kertoi viime kesänä rakentavansa Vaasaan uuden tuotantokeskuksen ja että siihen siirtyvät vuodesta 2020 alkaen kaikki Wärtsilän Vaasan keskustassa olevat toiminnot ja työntekijät sekä logistiikka ja huollon verstastoiminnot Runsorista.

Pron johtaja: ”Yhtiön panostettava huomattavasti irtisanottavien työllistymiseen”

Yhtiö julkisti tänään viime vuoden tilinpäätöstietonsa, jonka mukaan liiketulos, liikevaihto ja tilauskertymä kasvoivat.

Viimeisellä vuosineljänneksellä liiketulos laski 15 miljoonalla eurolla ja oli 226 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen tulos sisältää varaukset kahteen ydinvoimalaan liittyvien hankkeiden kustannusylityksiin.

Pron teollisuussektorin johtaja Anssi Vuorion mukaan Wärtsilän esittämä vähennystarve ja taloudellinen peruste ovat vailla pohjaa.

– Käsittääkseni yhtiön tilauskanta ja liikevaihto ovat kasvaneet merkittävästi ja osinkoa on tarkoitus jakaa enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Odotamme todellakin, että yhtiö panostaa huomattavasti irtisanottavien työllistymiseen.