Pron tasa-arvopalkinto 2019 – ehdota palkinnonsaajaa! | Ammattiliitto Pro

Pron tasa-arvopalkinto 2019 – ehdota palkinnonsaajaa!

5.9.2019 klo 10:20

Pro palkitsee naisten ja miesten välistä tasa-arvoa työelämässä edistävän teon tai tahon marraskuussa 2019. Ehdota palkittavaa 16. syyskuuta mennessä.

Ammattiliitto Pro palkitsee naisten ja miesten välistä tasa-arvoa työelämässä edistävän teon tai tahon. Ammattiliitto Pron jäsenet voivat ehdottaa palkintoa Ammattiliitto Pron työpaikoille, jäsenille tai tasa-arvotyössä ansioituneille taholle.

Jos palkintoa ehdotetaan työpaikalle, hakemus tulee täyttää yhdessä työnantajan kanssa.

Valinnan tekee Pron hallitus ja tunnustus jaetaan marraskuussa 2019. Hakemukset tulee jättää 15.5.–16.9.2019. Ilmoita ehdokkaasi tästä.

Viime vuonna palkinto Valiolle

Valion luottamusmiehet.

Ammattiliitto Pro palkitsee kerran vuodessa tasa-arvopalkinnolla ensisijaisesti prolaisen työpaikan, jäsenen tai luottamushenkilön. Viime vuonna palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran.

Viime vuonna tasa-arvopalkinto myönnettiin Valio Oy:lle luottamusmiesten tiedonsaantioikeuksien toteutumisesta. Luottamusmiesten tiedonsaantioikeus ja palkkauksen läpinäkyvyys ovat keskeisiä keinoja, joilla työpaikan palkkatasa-arvoa voidaan parantaa.

Valiolla yhteistyötä tehdään hyvässä hengessä. Luottamusmiehet saavat palkkatietoja muun muassa palkkausjärjestelmätyöryhmässä ja tasa-arvosuunnitelman palkkakartoitusta tehtäessä. Palkoissa olevia hajontoja käsitellään säännöllisesti ja lisäselvityksiä tehdään tarvittaessa.

Pron työmarkkinatutkimuksen mukaan Valion palkkaukseen ja palkkausjärjestelmään liittyvät mittaustulokset ovat suhteellisesti Pron parhaimmistoa suuremmissa yrityksissä.