Naantalin jalostamon tulevaisuus – muutakin kuin lakkautus, ehdottavat henkilöstöryhmät | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Naantalin jalostamon tulevaisuus – muutakin kuin lakkautus, ehdottavat henkilöstöryhmät

29.9.2020 klo 08:01
|

Onko Neste Oyn:n johto tehnyt kaikkensa ja miettinyt avoimin silmin erilaisia mahdollisuuksia Naantalin osalle? Henkilöstöryhmien edustajilta löytyy muitakin ratkaisuehdotuksia kuin jalostamon sulkeminen. Pro julkaisee henkilöstöryhmien puheenvuoron yt-neuvotteluista.

 

Pro Uutiset

Maanantaina 14. syyskuuta oli shokki Nesteen Naantalin öljynjalostamon henkilöstölle. Kyseessä ei ollut ilmoitus lomautuksista, vaan 1 500 henkilöä koskevasta neuvottelusta, jonka seurauksena jopa 470 henkilöä saattaa menettää työpaikkansa.

Lakkautusesitys yllätti henkilöstön, sillä Naantalin jalostamoon investointiin 90 miljoonaa euroa vuonna 2017 toiminnan turvaamiseksi ja Porvoon jalostamon syötön varmistamiseksi.

Uusiutuvammaksi tai kiertotalouskäyttöön?

Jos nykymuotoisen jalostuksen säilyttäminen ei ole mahdollista, voidaanko Naantalin jalostamoa muuttaa uusiutuvampaan muotoon? Vaihtoehtoina olisi muuttaminen biotuotejalostamoksi, raaka-aineiden käsittelyyn tai kiertotalouskäyttöön kuten muoviöljyn esikäsittelyyn tai muuhun koeajotoimintaan.

Ammattitaitoinen henkilökunta, infra ja mahdollisuus teolliseen toimintaan ovat olemassa. Asian selvitykseen ja investointiin on saatavilla myös EU-rahoitusta. Voisiko Naantalissa olla siis muutakin toimintaa kuin satama- ja terminaalitoimintaa? 

Toisaalta jos jalostustoiminta lakkautetaan, Nesteen on suunniteltava, miten hoitaa vastuullisesti toiminnan purkaminen. Rauta ei ikääntyessään parane eikä maaperä itsestään puhdistu!

Henkilöstölle on löydettävä työpaikkoja koko konsernin sisältä, ainakin Suomesta. Meneillään oleva rekrytointijäädytys ei voi olla syynä irtisanomiseen, sillä työvoiman tarvetta on olemassa.

Naantalin jatkavat toiminnot tulee tarkastella ja työvoimatarpeet arvioida jo neuvottelujen kuluessa.

Porvooseen odotetaan toteutettavaksi uusi NEXBTL-laitos. Se tarvitsee tekijänsä ja pitää ottaa huomioon neuvottelujen päätöstilanteessa.

Kannattaako ulkoistaminen?

Kun Neste ilmoitti Naantalin jalostustoiminnan lakkauttamissuunnitelmista, samalla ilmoitettiin mahdollisista ulkoistuksista sekä organisaatio- että toimintatapamuutoksista. 

Henkilöstöryhmien mukaan jalostamoilla on arvosteltu aiempia päätöksiä ulkoistuksesta, ulkoistamisen kustannuksista ja kahvojen puutteesta vaikuttaa ulkoistettuihin toimintoihin.

Ollaanko nyt tekemässä samankaltaista ongelmapäätöstä? Saadaanko ulkoistamalla aikaan tehokkuutta, omistajuutta, reagointikykyä, taloudellisuutta?

Ulkoistaminen oli trendi, joka meni jo kauan sitten ja useimmat toimintojaan ulkoistaneet yritykset ovat palauttaneet toiminnot takaisin omaksi toiminnaksi. 

Henkilöstön tavoitteena aidot neuvottelut

Henkilöstöryhmät asettavat odotuksia yt-neuvotteluille. tavoitteena on avoin ja ihmislähtöinen keskustelu sekä aitoon ratkaisuun pyrkiminen ja työntekijöistä sekä heidän työsuhteistansa välittäminen. 

Kaikkia vaihtoehtoja halutaan tarkastella ja käydä aidot neuvottelut. Neuvottelujen kestoa ei ole pakko rajata lakimääräiseen kuuteen viikkoon, vaan käydään asiat läpi niiden ottamalla ajalla. 

Viestinnän ja tiedottamisen on oltava henkilöstöä tukevaa ja avoimeen yhtiöön liittyvää avointa tiedotusta.

– Neste on kyennyt historiassaan useisiin oikeisiin isoihinkin ratkaisuihin, ja toivottavasti nytkin nykyjohto sellaiseen päätyy, henkilöstöstä viestitään.