Miten vaihdan liittoa? | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Miten vaihdan liittoa?

Jotta ansiosidonnaisen työttömyysturvan edellytykset eli työttömyyskassaan kertyneet vakuutus ja työssäoloehto eivät katkeaisi, kannattaa edellisestä liitosta siirtyä uuteen kuukauden sisällä.

Tällöin siirtyminen Prohon tapahtuu työttömyyskassan osalta vanhana jäsenenä, ja liittoa/kassaa vaihtanut säilyttää vakuutus- ja työssäoloehtonsa.

Ilmoita edelliseen liittoon tai työttömyyskassaan siirtymisestäsi Prohon. Tavallisesti ammattiliitot vaativat erosta henkilökohtaisen ilmoituksen.

Pro ilmoittaa erostasi edelliseen liittoosi vain, jos valtuutat Pron tekemään eroilmoituksen puolestasi ja vain jos mainitset valtuutuksessa edellisen liiton ja työttömyyskassan nimet täydellisinä. Valtuutukseen on merkittävä päivämäärä, jolloin haluat jäsenyytesi päättyvän.

Liityitkö kesken kalenterivuoden?

YTK hyvittää kesken vuoden YTK:sta eronneille jäsenille loppuvuoden vuosijäsenmaksun. Aikaisemmasta käytännöstä poiketen Prohon liittynyt jäsen ei hae hyvitystä enää Prosta, vaan suoraan YTK:lta.

Pro hyvittää edelleen muista vuosijäsenmaksua perivistä kassoista kesken vuotta Prohon siirtyville jäsenille loppuvuoden kassamaksun osuuden takaisin ellei edellinen kassa ole sitä jo jäsenelle hyvittänyt. Hyvitys maksetaan liittymistä seuraavan kuukauden alusta vuoden loppuun saakka.

Kun vaihdat entisestä liitostasi Prohon kuukauden sisällä, pysyt edelleen ansiosidonnaisen työttömyysturvan piirissä. Näin työttömyyskassaan kertyneet vakuutus ja työssäoloehto eivät katkea.

Liitypro yhteydenottolomake