Jäsenedut opiskelijoille | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Jäsenedut opiskelijoille

Prohon kannattaa liittyä jo opiskeluaikana: opiskelijajäsenyys on maksuton ja saat samat edut kuin muutkin jäsenet.

Opiskeletko Ammattiliitto Pron aloilla? Liity Pron opiskelijajäseneksi Opiskelijaliitto Prohon ja saat Ammattiliitto Pron jäsenedut. Kultatason jäsenyys on sinulle maksuton. Jos liityt Platinatasolle ja haluat kerryttää työttömyysturvaasi, maksat työssäolokuukausilta Työttömyyskassa Pron jäsenmaksua 10,5 euroa / kk (vuonna 2018). Jäsenyytesi alkaa nettilomakkeen saapumispäivästä ja kestää koko opiskeluajan, kuitenkin enintään viisi vuotta.  Et voi liittyä opiskelijayhdistykseen, jos kuulut johonkin Ammattiliitto Pron jäsenyhdistyksistä.

Luottokaveri – työssä ja vapaalla

Moni opiskelija työskentelee opintojensa ohella. Työelämässä on tärkeää tietää oikeutensa. Jäsenenä käytössäsi ovat parhaat asiantuntijamme. Voit esimerkiksi tarkistaa jo ennen työsopimuksen allekirjoittamista, että palkkasi vastaa työn vaativuutta ja työehdot ovat kohdallaan. Napakkaa tietoa työelämästä ja alastasi saat muun muassa liiton verkkosivuilta.

Myös vapaalla hyödyt Pron rahanarvoisista eduista, kuten sinulle jäsenenä kuuluvista matkustaja- ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksista. Tarjoamme myös koulutusta ja tapahtumia, joissa kasvatat tietämystäsi työelämästä. Urapalvelu Pro Noste tukee sinua urasuunnittelussa, työnhaussa ja työssä kehittymisessä.

Jäsenenä saat apua kaikissa työsuhdeasioissa ja tilanteissa. Saat oikeusapua myös samoilla ehdoilla kuin liiton varsinaiset jäsenet.

Platinataso sisältää myös turvan työttömyyden varalta

Platinatasolla jäsenyyteen sisältyy ansiosidonnainen työttömyysturva, jos ehdot täyttyvät työssä ollessa. Lue lisää Työttömyyskassa Pron nettisivuilta. Jos käyt opintojen ohella töissä ja ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan vaadittavat työssäolon vähimmäisehdot täyttyvät, kerrytät oikeutta tähän turvaan.

Jäsenyys Työttömyyskassa Prossa alkaa aikaisintaan työsuhteen alkamispäivästä ja siitä, kun jäsenmaksu on maksettu. Kun saat työpaikan, ilmoita meille osoitteeseen jasenasiat@proliitto.fi työpaikkasi nimi, työskentelypaikkakuntasi ja työsuhteesi alkamispäivämäärä. Samanaikaisesti voit kuulua vain yhteen työttömyyskassaan. 

Jäsenyys kassassa säilyy, kun maksat jäsenmaksun kaikilta kuukausilta, joilta sinulle kertyy palkkatuloa.

Yrittäjäasemassa oleva henkilö ei voi liittyä Työttömyyskassa Prohon. Huom. puolisonsa yrityksessä työllistyvä henkilö voidaan myös katsoa yrittäjäksi.

Tutustu tästä kaikkiin jäsenetuihisi. Liity opiskelijajäseneksi. 

 

 

Liitypro yhteydenottolomake