Epäasiallinen kohtelu työpaikalla: älä jää yksin | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Epäasiallinen kohtelu työpaikalla: älä jää yksin

Pron työsuhdeneuvonnasta tiedustellaan kaikenlaisia asioita, jotka herättävät epätietoisuutta. Epäasiallinen kohtelu työpaikalla on askarruttanut soittajia erityisesti korona-aikana. ProStoori kertoo juttusarjassaan vastaukset kuuteen yleisimpään työsuhdeneuvonnan kysymykseen.

Ammattiliitto Pron työsuhdeneuvonnasta tiedustellaan usein samoja asioita, mutta ajankohdan tilanteet voivat vaikuttaa kysymyksiin. Esimerkiksi suhdanteet tai lakot heijastuvat siihen, mikä milloinkin mietityttää.

Sopimusala-asiamies Mikko Kiiskisen mukaan epäasialliseen kohteluun liittyviä kysymyksiä on ollut tänä koronavuotena enemmän kuin muina vuosina.

‒ Etätytöt ja sähköisten työvälineiden käyttö ovat lisänneet kokemusta epäsopivasta käyttäytymisestä. Kun eleet ja ilmeet jäävät pois, riski kasvaa. Kyse ei ole vähäpätöisestä asiasta, sillä se liittyy henkiseen hyvinvointiin.

Jos epäasiallista kohtelua murehtii yksin kotona, asian purkaminen jää väliin. Kiiskinen neuvoo olemaan työterveyteen yhteyksissä, jos jaksamisessa tulee ongelmia. Lisäksi kannattaa ottaa yhteyttä luottamushenkilöihin, jotka tarpeen mukaan ilmoittavat kohtelusta työnantajalle. Myös aluehallintoviraston sivuilta sekä Prosta saa toimintaohjeita.

‒ Kyse voi olla myös väärinkäsityksestä tai tulkinnasta. Jos asiaa ei selvitä ajoissa, se voi saada isomman merkityksen kuin alun perin olikaan.

https://www.proliitto.fi/palvelunumeromme

 

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa ProStoorit
sähköpostiisi.