Eltel Networks har inlett samarbetsförhandlingar – 90 arbetsplatser i vågskålen | Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster
Pro+

Eltel Networks har inlett samarbetsförhandlingar – 90 arbetsplatser i vågskålen

5.9.2019 kl. 11:46
|

Eltel Networks Oy har inlett samarbetsförhandlingar om 75 arbetsplatser och Eltel Networks Pohjoinen Oy om 15 arbetsplatser. Samarbetsförhandlingarna som leder till uppsägningar kom som en överraskning för personalen.

Pro Nyheter

Eltel Networks Oy och Eltel Networks Pohjoinen Oy har inlett samarbetsförhandlingar 23.8.2019 om uppsägning av högst 90 arbetstagare. Förhandlingarna omfattar hela personalen i båda bolagen.

Eltel Networks motiverar förhandlingarna med kundernas minskade investeringar och hårdare konkurrens. Enligt bolagen är strävan med samarbetsförhandlingarna att säkra effektiv verksamhet, lönsamhet och konkurrensförmåga.

Samarbetsförhandlingarna är de största som förts i Eltel Networks på 2010-talet. Till följd av att arbetena är säsongsbetonade är permitteringar bekanta i båda bolagen. I samarbetsförhandlingarna som nu inletts förhandlar man också om eventuella permitteringar.  

Pro och bolagets förtroendemän är personalens stöd under samarbetsförhandlingarna.

– Vi hoppas att man i förhandlingarna kan hitta sätt för att så många arbetare och tjänstemän som möjligt får behålla sin arbetsplats, konstaterar Pros ansvariga ombudsman för ict-branschen Mika Mäkelä.

Eltel Networks är ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster i infranätsbranschen.