Industrins löntagare: gemensamma målsättningar för kollektivavtalsförhandlingarna | Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster

28.8.2019 kl. 13:03

Industrins löntagare (på finska förkortat TP) har stakat ut de gemensamma målsättningarna för de kommande kollektivavtalsförhandlingarna. Enligt TP:s styrelse ska de kommande avtalsuppgörelserna stärka löntagarnas köpkraft och slopa arbetstidsförlängningarna i enlighet med konkurrenskraftsavtalet.

Källa: Pressmeddelande av Industrins löntagare

Styrelsen för Industrins löntagare behandlade på sitt möte 27.8.2019 kollektivavtalsförhandlingarna som snart inleds. Utgångspunkten för TP:s gemensamma avtalsmålsättningar är att de kommande löneförhöjningarna ska förbättra löntagarnas reella köpkraft.

Arbetstidsförlängningarna i enlighet med konkurrenskraftsavtalet måste slopas

TP:s medlemsförbund har som gemensam målsättning att det i kommande förhandlingar bestäms om slopandet av arbetstidsförlängningarna i enlighet med konkurrenskraftsavtalet. Slopandet av arbetstidsförlängningarna i de nya avtalen är en gemensam målsättning som alla medlemsförbund i TP delar.

TP:s medlemsförbund kommer att stöda varandra under förhandlingsomgången i enlighet med de riktlinjer som separat bestäms i förbundens förvaltningsorgan.