Kollektivavtalsförhandlingarna inleddes i teknologiindustrin | Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster

Kollektivavtalsförhandlingarna inleddes i teknologiindustrin

2.9.2019 kl. 16:04

Fackförbundet Pro och Teknologiindustrin inledde i dag den 2 september förhandlingarna om kollektivavtal för branschens tjänstemän. Under den första förhandlingen gav Teknologiindustrin sin syn på det ekonomiska läget och man gick igenom parternas centrala avtalsmålsättningar.

Pro Nyheter

Pro eftersträvar i förhandlingarna en löneuppgörelse som förbättrar medlemmarnas köpkraft och slopandet av arbetstidsförlängningen på 24 timmar i enlighet med konkurrenskraftsavtalet. Pro strävar dessutom efter utveckling av förutsättningarna för lokalt avtalande.

Höstens förhandlingsomgång har nu öppnats även i Pros avtalsbranscher. Den största pressen ligger just på teknologins förhandlingar, för förhandlingsrörelsen väntas öppnas där, säger Pros Jorma Malinen.

Förhandlingarna fortsätter nästa vecka. Kollektivavtalet för tjänstemännen i teknologiindustrin löper ut i slutet av oktober.