Ansök om höst- eller julsemester för hela familjen | Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster
Pro+

Ansök om höst- eller julsemester för hela familjen

12.6.2018 kl. 09:26
|

Man kan åka på motionssemester med familjen till skäligt pris, då man ansöker på webben om PHT:s understödda semestrar. Man kan semestra i fantastiska naturdestinationer och idrottscenter runt om i Finland.

Pro Nyheter / Källa: PHT

Saknar din familj gemensam tid och möjlighet att pröva olika motionsformer tillsammans med andra?

Fastän vi nu befinner oss i början av sommaren kan välbefinnandeperioderna riktade till familjer under höst- och jullovsveckorna nu ansökas.

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT:s 1:a steget-familjeperioder erbjuder impulser, upplevelser, samvaro och tips av sakkunniga om hälsosamma levnadsvanor för hela familjen, på barnvänliga destinationer på olika håll i Finland. På familjernas välbefinnandeperioder kan man fira gemensam tid med rekreation och vila. Under dagarna bekantar man sig till exempel med nya motionsformer och njuter av helpensionens fördelar.

Familjeperioden erbjuder nya erfarenheter, möjlighet att prova roliga motionsgrenar och glädjen av att lyckas såväl för barn som föräldrar. Det bjuds på ledd verksamhet för barn och vuxna, både tillsammans och separat.

Det är möjligt att få njuta av familjernas välbefinnandeperioder på flera motionscenter och spahotell på olika håll i Finland. Du kan bekanta dig i förväg med tidpunkter och program på PHT:s sidor och planera familjens höst- och jullov redan nu. Du kan fylla i ansökan via PHT:s sidor.

Ansökningstiden för höstlovsveckorna löper ut i mitten av augusti.

Vad kostar semestern?

Självrisken för 1:a steget-familjeperioderna är 100 euro för vuxen och 60 euro för vart 6–16-åriga barn. Barn under 6 år deltar utan kostnad. I priset ingår inkvartering för hela familjen under en fem dygns period, det vill säga fyra nätter, program samt helpension. Priset är förmånligt eftersom det stöds av Veikkaus-medel.

Om någondera av familjens vuxna är arbetslös eller permitterad betalar hon eller han bara halva priset. Man bör nämna om arbetslösheten eller permitteringen i ansökan. Förmånen gäller bara den arbetslösa eller permitterade vuxna, inte maka/make eller barn.

Läs mer om familjeledigheterna på PHT:s sidor.

Bekanta dig med höstens och julens  familjeperioder 2018.