Kollektivavtalsförhandlingarna för pappersindustrins tjänstemän strandade – Pro varslade om arbetsnedläggelse | Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster

12.1.2020 kl. 14:52

Fackförbundet Pro inleder en två veckors arbetsnedläggelse den 27 januari på separat utsedda företag inom tillämpningsområdet för pappersindustrins tjänstemannaavtal, då uppgörelse inte uppnåddes i förhandlingarna med Skogsindustrin.

Pro Nyheter

Förhandlingar om förnyande av tjänstemannaavtalet i pappersindustrin mellan Fackförbundet Pro och Skogsindustrin fördes senast fredagen den 3 januari, men de slutade resultatlösa.

Pro eftersträvar för sina medlemmar en löneuppgörelse som förbättrar köpkraften och slopande av konkurrenskraftsavtalets arbetstidsförlängning på 24 timmar utan kostnadsinverkan.

- I förhandlingarna har Skogsindustrin sölat och inte genuint försökt finna en lösning på de öppna frågorna. Förhandlingarna har inte alls framskridit, säger Fackförbundet Pros ordförande Jorma Malinen.

Malinen poängterar att Pro är redo att med mycket snabb tidtabell fortsätta försöka nå en uppgörelse genom att förhandla, om också arbetsgivarförbundet har genuin vilja att främja uppkomsten av avtal.

Två veckors arbetsnedläggelse

Fackförbundet Pros idag varslade arbetsnedläggelse omfattar arbete i enlighet med tjänstemännens kollektivavtal på separat utsedda företag i pappersindustrin.

Den två veckor långa arbetsnedläggelsen gäller arbetsskift som börjar mellan 27.1.2020 klockan 0.00 och 9.2.2020 klockan 23.59.

Avtalslöst läge för pappersindustrins tjänstemannaavtal började 1.12.2019.

Arbetsnedläggelsen gäller utsedda företag som listats på Pros webbplats.