Pro-medlemmarnas personuppgifter är i trygga händer | Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster
Pro+

Pro Nyheter

Pro har under hela våren uppdaterat praxisen i anslutning till personuppgifter, för den europeiska dataskyddsförordningen GDPR träder i kraft i dag fredagen den 25 maj.

– Pro-medlemmarnas uppgifter är i säkerhet och vi har allt under kontroll, berättar Pros jurist och dataskyddsansvariga Pia Ahonen.

– Dataskyddet är i sin ordning och Pro har under våren gått igenom skyldigheterna som hör till den som upprätthåller register över personuppgifter.

Dataskyddsbeskrivningen berättar hur uppgifterna behandlas

I Pros dataskyddsbeskrivning berättas förståeligt till vad uppgifterna används och på vilket sätt de behandlas.

Beskrivningen kan läsas från balken längst ner på ingångssidan här på Pros webbplats. Den är än så länge på finska, men kommer senare att översättas till svenska. Om du har frågor är det bäst att först ta kontakt per e-post till Pros medlemstjänster.

Personuppgifterna behandlas bara av de personer, för vilka det är nödvändigt på grund av arbetsuppgifterna.

– Vi har gått igenom såväl tekniska skyddsåtgärder, som de skyddsåtgärder som ansluter sig till organisationens verksamhet, för att vara säkra på att personuppgifterna behandlas sakligt och endast då det är behövligt, berättar Ahonen.

Pros personal har utbildats och utbildning har ordnats för föreningarna. Dessutom var webbinarierna i april öppna för alla intresserade. Saken har också behandlats på en del av medlemstillställningarna.

Granska dina egna uppgifter

Pros medlem kan alltid granska sina egna uppgifter i Proplus. För inloggning på webben behövs medlemsnummer.

– Vi önskar att alla skulle granska sina person- och kontaktuppgifter och uppdatera uppgifterna om anställningsförhållandet, säger juristen Ahonen.