Pro övergick till videotid | Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster
Pro+

Pro övergick till videotid

5.2.2015 kl. 14:22
|

– Pro förnyar sin verksamhet på många sätt för att betjäna nuvarande och kommande medlemmar med moderna medel. Webb-tv:n är ett färskt exempel på det, säger ordförande Jorma Malinen från Fackförbundet Pro.

 

Fackförbundet Pro startade på sin webbplats en webb-tv, med namnet ProTV. Videokanalen som regelbundet producerar program är den första i sitt slag inom fackföreningsrörelsen.

– ProTV börjar med videor, men i framtiden är målsättningen direkta tv-sändningar, säger Pros ordförande Jorma Malinen.

ProTV visar arbetslivet från många håll.

– Kanalens målgrupp är yngre tittargenerationer som är i arbetslivet eller som söker sig dit. Bland programslagen finns allvarliga faktaprogram, men också lättare inslag om arbetslivet, säger Pros kommunikationsdirektör Jaana Aaltonen.

Videokanalen ersätter inte någon av Pros nuvarande kommunikationsformer, utan hämtar med sig mera innehåll.

– Målet med kanalen är att erbjuda stoff i anslutning till arbetslivet i ett enkelt och lätt format för medborgare som gillar rörlig bild, konstaterar Aaltonen.

Kanalen börjar med aktuella nyhetsvideor om arbetslivet. I Ammatissa Pro-videorna presenteras speciella yrken bland Pro-medlemmar, från jobb uppe i mast till business manager på casino. I serien Kahvilla möter vi arbetslivets beslutsfattare i avslappnad stämning, fastän frågorna är tuffa. Kanalen besöker evenemang och sporrar att pröva matrecept för lunchpaket att ta med till jobbet. I den lättare delen presenteras stand up-komik från Finland och tokiga arbetsplatsvideor från utlandet. I fortsättningen finner man i ProTV även våra samarbetspartners videor och Pro-medlemmars egna videoinspelningar.

ProTV har förverkligats av mediebolaget Unionimedia. I ProTV tillämpas finländsk lagstiftning och direktiv för journalister.

ProTV hittas även direkt på adressen protv.fi.

Pro Nyheter/källa: Pros pressmeddelande 5.2.2015
Översättning Susanne Paetau