Sommarjobbarinfon betjänar hela sommaren | Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster
Pro+

Sommarjobbarinfon betjänar hela sommaren

6.6.2014 kl. 10:12
| |

Till FFC:s, STTK:s och Akavas gemensamma avgiftsfria tjänst kan du redan före sommarjobbet ringa och fråga om sådant som är oklart angående anställningsförhållandet.

Sommarjobbarinfon ger unga råd i frågor om sommarjobbet. Infon, som redan fungerat i tio år, är avsedd för ungdomar, deras föräldrar och arbetsgivare. Man kan fråga om till exempel löner, arbetsskift eller detaljer om arbetsavtal.

Det går att kontakta Sommarjobbarinfon redan innan anställningsförhållandet börjar.

Ingå alltid arbetsavtal skriftligt

Sommarjobbarrådgivaren Sini Siikström påminner att det lönar sig att alltid ingå arbetsavtalet skriftligt. Det är likaså skäl att klargöra arbetstagarens rättigheter och skyldigheter samt oklara punkter innan man skriver under avtalet.

– Tveka aldrig att fråga. Och se till att du får tillräckligt introduktion i arbetet. Arbetsgivaren är skyldig att ge handledning till exempel om arbetsplatsens förhållanden, hur maskiner och apparater fungerar och om arbetssäkerhet, påminner Siikström.

I introduktionen bör arbetsgivaren beakta arbetstagarens utbildningsbakgrund, yrkeskunnande och arbetserfarenhet. En ordentlig handledning minskar olycksfall i arbetet och förbättrar arbetets kvalitet samt arbetshälsan.

Grundläggande råd om bland annat arbetsavtal finns i Sommarjobbarens checklista.

Sommarjobbarinfon betjänar till 29.8

Sommarjobbarinfon som öppnar i fredag är öppen till den 29 augusti. Man kan fråga råd på nummer 0800 179 279 och på adressen http://www.kesaduunari.fi/. Sommarjobbarinfon finns också i Facebook på adressen www.facebook.com/kesaduunari.

Telefontjänsten är öppen måndag till fredag klockan 9–15. Rådgivning ges på finska, svenska och engelska. Man kan ringa anonymt.

Den avgiftsfria tjänsten har de senaste somrarna kontaktats över 500 gånger. Problem uppdagas i grundläggande frågor såsom om löner, betalning av övertidsersättningar och arbetstider. Också därför är det skäl att avtala skriftligt och bekanta sig med anställningsvillkoren. 

 Pro Nyheter / Källa: STTK