Talkohjälp behövs – delta i byggandet av barnsjukhuset | Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster

Talkohjälp behövs – delta i byggandet av barnsjukhuset

28.8.2014 kl. 14:06

I stället för att sända julkort i år donerar Pro 4 000 euro till byggandet av det nya barnsjukhuset. Varje talkoeuro påskyndar sjukhusets tillkomst – genom att donera till Pros insamlingsbössa är också du med.

Pro Nyheter / Katri Kangas / Översättning Susanne Paetau

Ett nytt barnsjukhus byggs i Mejlans i Helsingfors, för att ersätta de föråldrade utrymmena i nuvarande barnkliniken och Barnets Borg. I det nya barnsjukhuset sköts svårt sjuka barn från alla håll i Finland.

Barnklinikens nuvarande utrymmen från 1940-talet är i dåligt skick och motsvarar inte dagens behov. Utredningen som blev klar redan år 2011 visade att ett nytt sjukhus behövs omedelbart.

Styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårsdistrikt (HNS) har som mål att det nya barnsjukhuset står klart år 2017.  Byggandet av barnsjukhuset kostar likväl uppskattningsvis 160 miljoner euro och utan privata donationer skulle byggandet skjutas långt på framtiden.

Med hjälp av stödföreningen för barnsjukhuset har det redan samlats in otroliga 30,2 miljoner euro i  privata medel.

Pros julkortspengar till förmån för barnen

Pro har bestämt att ge sin insats för att det nationellt efterlängtade nya barnsjukhuset kan byggas så snabbt som möjligt. Så kan de små patienterna, deras föräldrar och sjukhusets personal äntligen få komma till sakliga och trivsamma utrymmen.

I stället för att sända julhälsningar donerar vi i år julkortspengarna, 4 000 euro, till förmån för det nya barnsjukhuset. Samtidigt öppnade vi en elektronisk insamlingsbössa för ändamålet.

Vi utmanar Pros medlemmar, medlemsföreningar, personal och alla som är villiga med i talkot.

Pros insamlingsbössa hittar du bakom den här länken: http://lipas.uls2017.fi/rakennustalkoot/aloita-keraeys.aspx?col=12-3029

Vårt insamlingsmål, 130 000 euro till slutet av det här året, motsvarar ungefär en euro per medlem i Fackförbundet Pro. Målet är tufft, men vi kämpar tillsammans för att nå det. Alla donationer, stora och små, är viktiga. Delta du också – och utmana din förening, arbetskamrat eller bekant!

Byggandet av det nya barnsjukhuset inleddes i förrgår. Varje donation är ytterst viktig, för varje euro minskar behovet av lån.

Lastenklinikan potilastiloja

Barnklinikens nuvarande utrymmen är trånga och opraktiska.

Lastenklinikan käytävää

Utrymmena är också mycket slitna.