Var fjärde kandidat från Pro valdes till fullmäktige | Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster

Var fjärde kandidat från Pro valdes till fullmäktige

10.4.2017 kl. 16:45

Över fyrahundra Pro-medlemmar kandiderade i kommunalvalet och 118 fick en plats i fullmäktige. – Ett stort tack för aktiviteten till alla dem som gett av sin tid och sina krafter för kommunalvalet, hälsar ordförande Jorma Malinen.

Pro Nyheter

Av Pros medlemmar var 413 kandidater i kommunalvalet 2017. Kandidaterna från Pro representerade sammanlagt 11 partier och flera obundna valmansföreningar.

Av kandidaterna nådde 118 en fullmäktigeplats. Dessutom är det möjligt att många som inte blev valda fortsätter arbetet som suppleant eller i någon nämnd.

– I kommuner och städer fattar man beslut i ärenden med nära anknytning till människornas liv och företagens verksamhet. Det är fint att Pro-medlemmar vill delta i skötseln av gemensamma ärenden, tackar ordförande Jorma Malinen från Fackförbundet Pro.

En rolig detalj är Pro-kandidaternas valframgång i Kankaanpää, där fyra Pro-medlemmar, som representerar tre partier, alla blev invalda i kommunfullmäktige.

De invalda Pro-medlemmarna, som i juni inleder sina värv, finns på Pros kommunalvalssidor.