Aktiivimalli polkee suomalaisen omanarvontuntoa | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Aktiivimalli polkee suomalaisen omanarvontuntoa

4.1.2018 klo 13:30
|

En ole vasemmistolainen, enkä poliittinen aktiivi.  En ole koskaan ollutkaan.  Kukaan tuntemistani työtätekevistä, jotka ovat joutuneet kohtaamaan työttömyyden, ei ole sitä omalle osalleen itse valinnut, saati toivonut. 

En ole myöskään koskaan itselleni pyytänyt mitään ansaitsematonta...en myöskään elänyt yhteiskunnan tuilla. Ajatuskin on vieras ja vastenmielinen.  Kuitenkin suuntaus ja asenne, jolla nyt poljetaan työtätekevien asemaa, on kuvottava.  Se on perustaltaan epäoikeudenmukaista ja väärin.  Siksi omakohtaisesti työttömyyden kokeneet reagoivat siihen voimakkaasti.  

Minua kauhistuttaa tämä yhteiskunnan aivopesu jota tällaisella asenteella kasvatetaan.  Sanon kauhistuttavaa, koska huomaan omassa rauhallisessa olemuksessani asennemuutoksia radikalisoitumiseen – se on jotain aivan tuntematonta itsessäni, enkä pidä siitä. 

Suomalaisten jäykkäniskaisuus ja omanarvontunne pitäisi olla voimavara, mutta sitä yritetään polkea, jotta meistä tulisi jonkinlaisia kiinalaisia tai muita työorjia.   

Kun ihmiset pistetään liian ahtaalle, niin jokin repeää...taatusti Suomessakin, jos tätä jatkuu.  Se olisi kovin surullista, enkä haluaisi, että näin käy. 

Kohtalaisen hyvin toimeentulevien asennekasvatus työttömiä vastaan on tuhoisaa koko yhteiskunnalle – energia siirtyy poljettujen olojen kansalaisista puolustustoimiin ja viimekädessä väkivaltaisuuteen.  Näin sen sijaan, että asioita rakennettaisiin kaikille kohtuullisella ja arvostettavalla tavalla, yhdessä. 

Itseäni on kovasti patisteltu yrittäjäksi, eikä se minulle ihan mahdoton ajatuskaan ole.  Totta puhuen, olen maahantuontifirman jo perustanutkin, paperille ja rekisteriin.  En vaan nykyisillä edellytyksillä pysty toimintaa käynnistämään - omat säästöni ovat huvenneet ja ruohonjuuritasolla kauppa ei ajatellulla alalla vielä käy niin, että kannattavuus toteutuisi. 

Olen päättänyt, että tämän ns. aktiivimallin toimenpiteet saa omalla kohdallani toteuttaa täysin niin typerästi kuin halutaan – en aio osallistua mihinkään tällaisiin toimenpiteisiin niin pätkääkään!  Kyseessä on arvot ja periaatteet. En myöskään enää hae työtä, jos toimenpiteitä yritetään toteuttaa tällä tavalla.  Lopettakoot vaikka koko työttömyystuen, perkele. 

Omanarvontunne ei anna periksi, jos sitä yritetään polkea - tämä suorana suomalaisen vastareaktiona ja jäykkäniskaisuutena - sen kanssa saa elää.  Joo, syön kaurapuuroa ja maksan hinnan, mutta...en ole ainoa.

Työtön Porvoosta

Ammattiliitto Pro ja Työttömyyskassa Pro ovat saaneet loppuvuonna 2017 kymmeniä palautteita työttömyysturvalain muutoksesta ja aktiivimallista. Julkaisemme blogikirjoituksen poikkeuksellisesti nimettömänä, koska prolainen Porvoosta haluaa löytää työpaikan ja hän epäilee kriittisten mielipiteiden vaikeuttavan työnsaantia.

Aktiivimalli polkee suomalaisen omanarvontuntoa