Kun eläke alkaa | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Kun eläke alkaa

Kun siirryt pysyvälle eläkkeelle, jäsenyytesi liitossa ja omassa yhdistyksessäsi päättyy. Pysyvä eläke aiheuttaa muutoksia myös jäseneduissasi. Pysyvä eläke on vanhuuseläke, varhennettu vanhuuseläke, yksilöllinen varhaiseläke tai toistaiseksi voimassa oleva työkyvyttömyyseläke.

Miten ilmoitan liittoon eläkkeelle siirtymisestäni?

Ilmoita eläkkeelle jäämisestä liiton jäsenpalveluun, sillä Pro ei saa tietoa mistään muualta. Ilmoituksen saatuamme siirrämme sinut Ammattiliitto Pro Seniorit ry:n jäseneksi. Kuukauden kuluessa ilmoituksestasi saat senioriyhdistyksen jäsenkirjeen ja uuden jäsenkortin. Siirtymävuosi senioriyhdistyksessä on ilmainen.

Ammattiliito Pro Seniorit ry on seniorien oma yhdistys

Senioriyhdistys on eläkkeellä olevien toimihenkilöiden valtakunnallinen etujärjestö, joka edistää jäsentensä sosiaalista asemaa ja turvaa eläke-etuja. Lisäksi yhdistys edistää jäsentensä henkistä ja fyysistä hyvinvointia järjestämällä muun muassa virkistys- ja harrastustoimintaa.

Jäsenmaksu vuonna 2020 senioriyhdistyksessä

Ammattiliitto Pro Seniorit ry:n vuoden 2018 vuosikokouksessa hyväksyttyjen uusien sääntöjen mukaisesti kaikki senioriyhdistyksen jäsenet maksavat jäsenmaksun vuosittain. Vuoden 2020 jäsenmaksu on 10 €/jäsen. Seuraavan vuoden jäsenmaksun suuruus päätetään aina kunkin vuoden vuosikokouksessa. Jäsenmaksulasku lähetetään automaattisesti seniorijäsenille kalenterivuosittain loka-marraskuussa. Laskun maksamatta jättäminen on riittävä ilmoitus jäsenyyden päättymisestä senioriyhdistyksessä.

Maksamalla senioriyhdistyksen jäsenmaksun jäsenyytesi jatkuu vuoden kerrallaan ja näin saat käyttöösi senioriyhdistyksen jäsenedut ja voit osallistua halutessasi paikallisten kerhojen toimintaan.

Osa-aikaeläkkeellä oleva jäsen maksaa vuonna 2020 jäsenmaksunsa 1,25 % osa-ajan palkasta. Jäsenmaksu on kuitenkin enintään 49 euroa/kk. Eläketulosta ei makseta jäsenmaksua. Jäsenedut ja -palvelut ovat samat kuin muillakin työssä olevilla.

Lisätietoja www.proseniorit.fi.

Liity Ammattiliitto Pro Seniorit ry:n jäseneksi tästä.