Häirintä ja epäasiallinen kohtelu | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Häirintä ja epäasiallinen kohtelu

Seksuaalinen häirintä ja häirintä sukupuolen perusteella on kielletty tasa-arvolaissa. Häirintä ja epäasiallinen kohtelu on kielletty työturvallisuuslaissa. Häirintä on luonteeltaan yksipuolista ja teko on vastentahtoinen häiritylle.

Työnantajalla on velvollisuus ennaltaehkäistä häirintää ja hänen on ryhdyttävä tarpeellisiin toimiin asian selvittämiseksi ja häirinnän poistamiseksi heti saatuaan tiedon asiasta.

Mitä työntekijä voi tehdä, jos kohtaa seksuaalista tai muuta häirintää työpaikalla?

Ilmoitus kiusaajalle, että hän lopettaa

Työntekijällä on aina oikeus sanoa kiusaajalle tai häiritsijälle, ettei pidä hänen käytöksestään tai se loukkaa. Joskus tilanne ratkeaa jo tässä vaiheessa. Häiritsijä ei välttämättä itse ole havainnut, että hänen käytöksensä on häiritsevää.

Ilmoitus esimiehelle tai työnantajan edustajalle

Työnantajalla on aina lakiin perustuva velvollisuus puuttua työpaikalla tapahtuvaan häirintään, syrjintään ja epäasialliseen kohteluun.

Ilmoitus työsuojeluvaltuutetulle tai luottamusmiehelle

Jos esimies ei reagoi häirintäilmoitukseen, kannattaa työsuojeluvaltuutetulle tai luottamusmiehelle. He ovat jäsentä varten työpaikalla ja auttavat asian eteenpäinviemisessä.

Ilmoitus esimiehen esimiehelle

Jos häiritsijä on oma esimiehesi tai hän ei reagoi häirintäilmoitukseen, aina voi tehdä ilmoituksen myös esimiehen esimiehelle, toimitusjohtajalle tai hallitukselle. Myös heillä on työnantajan vastuu puuttua häirintää.

Ilmoitus työterveyshuoltoon

Jos häirintä vaarantaa työntekijän terveyden, kannattaa yhteydessä työterveyshuoltoon. Työterveyshuollolla on vaitiolovelvollisuus työntekijän kertomista asioista. Jos työntekijä kieltää asiasta puhumisen esimerkiksi työnantajalle, ei työnantaja pysty puuttumaan häirintään.

Ilmoitus työsuojeluviranomaisille (AVIn työsuojelun vastuualue)

Mikäli työpaikalla kukaan ei reagoi häirintäilmoitukseen, työntekijä voi myös ottaa yhteyttä työsuojeluviranomaisiin.

Ilmoitus poliisille

Vakavista tapauksista, kuten raiskauksesta tai sen yrityksestä tai muusta vakavasta fyysisestä loukkauksesta työntekijä voi myös ilmoittaa poliisille.

Tiedot talteen

Työntekijän on hyvä dokumentoida kaikki asiaan liittyvät seikat!

 

Katso lisää tasa-arvosta työssä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikalla.

Haluat apua ja neuvoja häirintätilanteessa?

 Jäsen, ota yhteyttä meihin maksutta 

Etkö ole vielä jäsen? 

Liity tästä ja saat asiantuntijoidemme kaikki palvelut heti käyttöösi