"Huoli irtisanomissuojan heikennyksestä on kova" | Ammattiliitto Pro

"Huoli irtisanomissuojan heikennyksestä on kova"

25.10.2018 klo 10:36

Kolmen vuorokauden työnseisaus alkoi tänään. – On hienoa nähdä, että porukka seisoo asian takana. Toivomme toki, että suurempien vahinkojen välttämiseksi ratkaisu irtisanomislakikiistaan löytyy mahdollisimman nopeasti, kertoo sopimusalavastaava Jari Uschanov.

Kolmen vuorokauden työnseisaus alkoi tänään nimetyillä työpaikoilla mekaanisessa metsäteollisuudessa, puusepänteollisuudessa sekä tekstiili- ja muotialalla. Työnseisauksella vastustetaan lakiesitystä irtisanomissuojan heikentämistä alle 10 hengen yrityksissä.

Mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden sopimusalavastaava Jari Uschanov kertoo, että työnseisaus on pitänyt hyvin.

– Osallistuminen työnseisaukseen on todella tärkeää ja on hienoa nähdä, että porukka seisoo asian takana. Toivomme toki, että suurempien vahinkojen välttämiseksi ratkaisu irtisanomislakikiistaan löytyy mahdollisimman nopeasti.

Liiton jäsenet osallistuvat työnseisaukseen

Rovaniemellä Lappset Group Oy:n toimihenkilöiden luottamusmies Reima Mukkala kertoo, että liiton jäsenet ovat osallistuneet työnseisaukseen. Ylemmät toimihenkilöt tekevät omia töitään.

– Kyllä huoli irtisanomislaista on kova. Jos lakiesitys menee läpi, laajenee se aivan varmasti suurempiinkin yrityksiin. Jos työntekijä on vakituisessa työsuhteessa alle 10 hengen yrityksessä töissä ja hakee asuntolainaa, niin pankki ei sitä välttämättä tulevaisuudessa myönnä.

”Yhteistyössä kohti parempaa tulevaisuutta”

Mölnlycke Health Care Oy Mikkelin toimihenkilöiden luottamusmies Markus Mäkinen kertoo, että työnseisaus on pitänyt.

– Eilen keskustelimme työpaikalla asioista ja suurin osa ymmärtää, miksi osallistumme työnseisaukseen.

Mäkinen uskoo, että jos laki menee läpi, se ajetaan tasa-arvon nimissä myös koskemaan suurempia yrityksiä. Toiveena on, että ratkaisu löytyisi nopeasti.

– Olisi aika unohtaa vastakkainasettelu ja pyrkiä yhteistyössä kohti parempaa tulevaisuutta.