Kaikki maailman teollisuuspalkansaajat – yhdistykää | Ammattiliitto Pro

Kaikki maailman teollisuuspalkansaajat – yhdistykää

13.12.2011 klo 13:43

Pron puheenjohtaja Antti Rinne toivoo lähes 55:tä miljoonaa ihmistä edustavasta maailmanjärjestöstä globalisaation vastavoimaa.

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Epävakaa maailmantalous ajaa palkansaajia tiivistämään globaalia yhteistyötä, kun teollisuuden merkittävimmät  kattojärjestöt ovat päättäneet fuusioitua.

teknologiateollisuuden osalta uuden teollisuussihteeristön perustamisesta sovittiin alkuviikolla, kun Kansainvälisen metallityöväen liiton IMF:n johto kokoontui Indonesian Jakartassa.

Tapaamiseen osallistunut Pron puheenjohtaja Antti Rinne muistutti Pohjoismaisten teollisuusliittojen puheenvuorossa, että toistaiseksi globalisaatio on toteutunut vain monikansallisten yritysten ehdoilla.

– Koko teollisuuden kattava järjestö luo vastavoiman monikansallisille yhtiöille ja edistää näin laadukkaita työehtoja kaikkialla maailmassa.

Uuden järjestön nimestä, linjauksista ja säännöistä IMF:n, kemian, paperin ja energia-alan kattojärjestö ICEMin ja tekstiiliteollisuuden ITGLWF:n on määrä päättää ensi vuoden helmikuussa Genevessä. Järjestön varsinainen perustamiskokous puolestaan pidetään kesäkuun puolivälissä Kööpenhaminassa.

Yhteensä järjestöt edustavat lähes 55:tä miljoonaa palkansaajaa liki 130 maassa.