Kaksi prolaista eduskuntaan, kolme varalla | Ammattiliitto Pro

Kaksi prolaista eduskuntaan, kolme varalla

15.4.2019 klo 11:27

Antti Rinne ja Vilhelm Junnila valittiin eilen kansanedustajiksi. Matias Mäkynen, Raisa Ranta ja Joona Räsänen ovat varasijoilla.

Pro Uutiset/ lähde: vaalit.fi

Kaksi prolaista valittiin eilen kansanedustajiksi. Kansanedustaja Antti Rinne on Uudeltamaalta Mäntsälästä ja eduskunta-avustaja, yrittäjä Vilhelm Junnila on Varsinais-Suomesta Naantalista. Rinne on sosiaalidemokraatti ja Junnila on perussuomalainen.

Pron aiempi puheenjohtaja Rinne sai 14 527 ääntä ja Vilhelm Junnila 10 753 ääntä.

Vaasan vaalipiiristä vaasalainen sosiaalidemokraatti analyytikko Matias Mäkynen keräsi 3568 ääntä, Satakunnan vaalipiiristä porilainen vasemmistoliittolainen projektipäällikkö Raisa Ranta keräsi 3427 ääntä ja sosiaalidemokraatti, kansanedustaja Joona Räsänen 4189 ääntä. Mäkynen, Ranta ja Räsänen ovat varasijoilla eduskuntaan.

Ammattiliitto Pron jäseniä oli eduskuntavaaleissa ehdolla runsaat 30 yhteensä kahdestatoista vaalipiirissä, kun piirejä on kaikkiaan kolmetoista.