Video: Miten väliaikaiset lakimuutokset vaikuttavat minuun ja työehtoihini? | Ammattiliitto Pro

Huhtikuun ensimmäisellä viikolla tuli voimaan runsaasti väliaikaisia lakimuutoksia. Lomautetulla on oikeus työttömyysetuuteen muun muassa yritystoiminnan ja opintojen estämättä. Lomautusten ilmoitusaika ja yhteistoimintaneuvotteluiden kestoaika lyhenevät väliaikaisesti, mutta myös takaisinottovelvollisuus pitenee.

Mutta miten nämä väliaikaiset lakimuutokset vaikuttavat Pron jäseniin ja työehtoihin? Onko omassa työehtosopimuksessa sovittu toisin?

Lakimies Totti Brunila vastasi jäsenten kysymyksiin Ammattiliitto Pron Facebook-livessä torstaina 2. huhtikuuta kello 12.

Brunila kannustaa ottamaan yhteyttä liittoon, mikäli tilanne herättää kysymyksiä. Mukaan Facebook-liveen voi tulla kuuntelemaan, vaikka kysymyksiä ei olisikaan.

– Meille liitossa on hyvin tärkeää, että tällaisessa epävarmassa tilanteessa tuemme jäseniämme ja tarjoamme neuvoa. On tärkeää, ettei kukaan jää huolensa kanssa yksin.

Katso myös aiemmat videot tästä

Liity Ota yhteyttä Yt-paketti Tietoa koronaviruksesta