Näin haet lakkoavustusta | Ammattiliitto Pro

Pron jäsenet, jotka osallistuivat lakkoon 9.12.2019–11.12.2019, voivat hakea lakkoavustusta sähköisesti osoitteessa https://lakko.proliitto.fi. Sivuille kirjautuminen vaatii Proplus-tunnukset.

Tarvitset hakemusta tehdessäsi:

• jäsennumerosi järjestelmään kirjautumista varten, minkä näet muovisesta jäsenkortistasi ja Pro-sovelluksesta
  • tilinumerosi (IBAN-muodossa, esimerkki: FI1234567812345678)
  • luottamusmiehesi nimen.

Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa työnseisauspäivä-linkkiä. Valitse alasvetovalikosta joko ”Lakossa, ansionmenetystä” tai ”Lakossa, ansionmenetystä 12 tunnin työvuorosta (jos työnseisauspäivän työvuorosi olisi ollut 12 tuntia)”.

Jos lomake ei näy sinulle, voit hakea avustusta sähköpostilla osoitteessa lakkohakemus@proliitto.fi. Sähköpostissa tulee olla seuraavat tiedot:

• Nimi
  • Yritys, johon työsuhde
  • Yritys, jossa tosiasiassa työskentelet, mikäli se on eri kuin työsuhde (esimerkiksi alihankinta tai vuokratyö)
  • Työntekopaikka
  • Jäsennumero
  • Liitto jonka jäsen olet (mikäli muu kuin Pro)
  • Tilinumero IBAN muodossa (FI + 16 merkkiä)
  • Päivät / työvuorot, jolloin olet ollut lakossa

Pro maksaa lakkoavustusta 70 euroa työvuorolta. Käteen maksettava osuus on 51,10 euroa / menetetty työvuoro. 12 tunnin työvuorolta avustus maksetaan 1,5 kertaisena. Avustus on tilillä keskimäärin neljän arkipäivän kuluttua sen hakemisesta. Avustusten maksaminen on jo aloitettu.

Lue lisää lakkoavustuksen hakemisesta.